FødevareWatch

Ejere skyder nye penge i fiskekoncern

Fordi FF Skagen har brugt mange penge på at opkøbe en sildeindustri-koncern, må ejerne øge soliditeten ved at indskyde ny kapital.

Foto: Thomas Borberg/ritzau

En af verdens største producenter af fiskeolie og -mel, FF Skagen, har fået indskudt tæt ved 100 mio. kr. i ekstra kapital af ejerkredsen, der primært består af fiskere og leverandører, skriver Børsen.

Indskuddet fra ejerne kommer efter krav fra banken, der vil have øget soliditeten, efter at FF Skagen har opkøbt flere fiskevirksomheder, der til sammen har givet FF Skagen et ekstra ben med sildeforarbejdning - under navnet Scandic Pelagic. FF Skagen købte bl.a. Skagerak Pelagic af Iver Esperspen fra Hirtshals.

"Vi fik muligheden for at overtage stort set hele den svenske og danske sildeindustri og gå fra at være en fiskemelsfabrik til at være en bredere fiskeindustri med to ben at stå på. Det spreder også risikoen. Og bankerne, som finansierede de store transaktioner, bad os om efterfølgende at hente ny kapital hos vores ejere og leverandører. Og de har alle bakket op," siger FF Skagens bestyrelsesformand, Jens Borup, til avisen.

Ud over FF Skagen Fond med en ejerandel på godt 60 pct. er der kun en enkelt større aktionær, nemlig færøske Havsbrun, der igen er ejet af børsnoterede Bakkafrost. Havsbrun var ejer af Hanstholm Fiskeindustri, som for fire år siden kom med i FF Skagen. Efter kapitaludvidelsen ejer Havsbrun nu 18,5 pct. af FF, fremgår det.

Skagen Havn får grønt lys til at udvide fiskerihavnen

Dansk storfisker indkasserede formue før sin død

FF Skagen udvider i hjembyen

Derfor lod Iver Espersen sildene gå

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier