FødevareWatch

Erhvervsminister vil skrotte affaldsgebyr for virksomheder

250.000 virksomheder betaler årligt 100 millioner kroner for erhvervsaffald. Halvdelen går til administration. Ikke mindst derfor vil erhvervsminister Rasmus Jarlov af med gebyret.

Foto: POLFOTO

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) foreslår at fjerne et affaldsgebyr, der betales af alle virksomheder, uanset om de producerer affald eller ej.

"Det er en af de mest tåbelige ordninger, som alle små virksomheder er trætte af," siger ministeren.

"Det har ikke nogen betydning for, hvor meget affald virksomhederne producerer. For det er samme beløb, uanset om man har meget affald eller ej. Så det er rent bureaukrati."

Regeringens forslag går ud på helt at fjerne gebyret og så muligvis indføre en art brugerbetaling for de virksomheder, der producerer meget affald.

Gebyret indbringer hvert år 100 millioner kroner. Men ifølge Erhvervsministeriet går halvdelen til administration. Blandt andet fordi virksomhederne kan søge om at blive fritaget for gebyret.

Det er kommunerne, der indkræver gebyret. Dets størrelse varierer betragteligt mellem kommunerne, skrev byggeriets dagblad Licitationen i 2016. 

En hurtig internetsøgning viser, at nogle kommuner i dag indkræver et par hundrede kroner, mens administrationsgebyret andre steder er over 1000 kroner.

Supermarkeder dyster om at fjerne plastik

Nestlé søsætter omfattende emballageplan

Den britiske regering ser nærmere på forbud af engangsemballage 

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier