FødevareWatch

Tyson Foods køber kyllingnuggets for milliardbeløb

Den amerikanske kødkoncern har opkøbt Keystone Foods, der blandt andet producerer kyllingnuggets til McDonalds.

Foto: April L. Brown/AP/POLFOTO/arkiv

USAs største kødproducent, Tyson Foods, har mandag annonceret overtagelsen af Keystone Foods for 2,16 mia. dollars i kontant betaling.

Keystone producerer og leverer kylling, oksekød, fisk og grisekød til nogle af verdens største fastfood-kæder, herunder kyllingnuggets til McDonalds.

"Keystone er et førende globalt proteinselskab og vil blive en fantastisk tilføjelse til Tyson Foods," siger Tom Hayes, topchef i Tyson Foods, i en meddelelse.

Med overtagelsen får Tyson Foods også seks produktionssteder fordelt i hver sin amerikanske delstat, ligesom man overtager otte produktionslinjer og tre innovationscentre i Kina, Sydkorea, Malaysia, Thailand og Australien.

Keystone omsatte for 2,5 mia. dollars og havde en driftsindtjening på 211 mio. dollars, målt på Ebitda, i de 12 måneder fra juli 2017 til og med juni 2018. 65 pct. af omsætningen stammer fra USA, mens resten skabes i Fjernøsten.

Keystone har 11.000 medarbejdere.

Handelen ventes endeligt gennemført i midten af 2019, og sælger er brasilianske Mafrig Global Foods.

Tyson Foods aktie stiger mandag 0,1 pct.

Tyson Foods sælger bageriselskab

Handelsuro får amerikansk kødkæmpe til at nedjustere

Kødgigant investerer i laboratoriekød

Mere fra FødevareWatch

Alefarm Brewing gør klar til fordobling af ølproduktionen

I 2022 skal løftet indfries til Alefarm Brewingss investorer, der postede 27 mio. kr. i bryggeriet i 2020. Og med et toptunet produktionsfacilitet er der intet, der står i vejen for en stor skalering af selskabet, mener stifter og adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier