FødevareWatch

Donut-kæde begæret konkurs i Sverige

Fra store planer om at firdoble antallet af butikker med sukkerholdige munkeringe er de svenske franchisetagere i Dunkin Donuts-kæden nu blevet begæret konkurs.

Foto: PR

Den store amerikanske Dunkin Donuts-koncern har inden længe ikke noget svensk fodatryk.

Ifølge Aftonbladet.se er de svenske franchisetagere blevet erklæret konkurs, og dermed skal de syv butikker og en tilhørende mindre produktionsenhed lukkes ned.

Konkursen kommer efter, at Dunkin Donuts-franchisetagerne i 2015 fremlagde aggressive planer om i alt at ville åbne 30 butikker i Sverige inden 2019.

Til avisen siger advokat og konkursforvalter Hans Roth, fra virksomheden Sandberg & Partners, at virksomhedens gæld er på 8 mio. svenske kr. og at der dertil kommer en stribe løn- og leasingforpligtelser, som endnu ikke er opgjort.

Ved siden af de økonomiske udfordringer har de svenske franchisetagere ledt an af Linda Lindius også en tvist med den amerikanske moderkoncern, men ligesom på den økonomiske front er det endnu ikke klart, hvad tvisten helt går ud på, og hvad den kan komme til at koste de svenske franchisetagere.

I Danmark var der i en periode fra 2015 til 2016 tre butikker i Danmark, men i dag er der kun én tilbage på Hovedbanegården i København. De tre butikker blev oprindeligt åbnet i København, Roskilde og Odense af den britiske koncern SSP Group (Select Service Partner, red.), der har rettighederne til kæden på det danske marked. SSP Group driver restauranter i lang række lufthavne over det meste af verden.

Kinesisk kaffebarskæde vil udfordre Starbucks

Dunkin Donuts-moder får ny topchef

Dunkin' Donuts har lukket butikker i Danmark 

Mere fra FødevareWatch

Fynsk frugtkoncern fordobler resultatet

I et år hvor omsætningen i Orskov Foods er gået tilbage med hele 11 pct., har den fynske frugtkoncern formået at løfte bundlinjen tilbage på rekordniveau. Lavt prisniveau presser fortsat dansk frugtavl hårdt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier