FødevareWatch

Ritter Sport med hampefrø

Den tyske chokoladeproducent Ritter Sport har haft en chokolade med hampefrø på det tyuske marked. Næste skridt kunne være det amerikanske.

Foto: PR

Chokoladegiganten Ritter Sport lancerede tidligere i år en limited edition chokolade med hampefrø kaldet "Schoko & Gras" på hjemmemarkedet i Tyskland. Hvis den skal sendes den på markedet i USA, som der´har været spekuleret i, mangler der dog en godkendelse.

Ritter Sports hampechokolade indeholder 7,5 pct. hampefrø, men der er ifølge brandmanager Beth Forman fra Ritter Sport ikke noget hash i produktet, og de ristede frø giver ikke nogen aktiv psykisk effekt hos forbrugeren.

"Der sker ikke noget ved at spise det. Du bliver ikke høj. Hamp har sin egen ernæringsmæssige profil, og det er blevet anvendt i andre spiselige produkter. Det er en sjov og sund dessertvariant," udtaler hun til branchemediet Confectionery News.

Ifølge Beth Forman ser Ritter Sport en mulighed for hampechokoladen på det amerikanske marked, fordi flere delstater, inklusive Kentucky, er ved at fjerne ikke psykisk aktive cannabis-varianter som hamp fra listen over kontrollerede stoffer.

Gennembrud for dansk hampeproducent: Skal levere færdige fødevarer med hampefrø til Finland og Sverige

Ny startup vil lave dansk plantebaseret mælkealternativ

Danske virksomheder vil have en bid af cannabiskagen 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier