FødevareWatch

Svensk stjernerestaurant går konkurs

Michelin-restauranten Esperanto i Stockholm, der for blot to år siden vandt titlen som Nordens bedste foran svenske Fäviken og danske Geranium, har begæret sig konkurs. Søsterrestauranterne Imouto og Shibumi lukker også.

Restaurant Esperanto i Stockholm | Foto: PR

Efter 13 år begærer en af Sveriges mest prisbelønnede restauranter, Esperanto, sig selv konkurs og lukker sammen med søsterrestauranterne Imouto og Shibumi, skriver det svenske branchemedie foodsupply.se.

Restauranterne, der alle ligger i Stockholm, har det seneste år oplevet en ujævn belægning, som ganske enkelt ikke har dækket omkostningerne. Bestyrelsen meddeler, at man torsdag søger om at komme under konkursbehandling.

"Jeg vil med denne meddelelse gerne rette en stor tak til alle de gæster, som har besøgt os gennem årene, og som har fyldt restauranterne med liv og glæde," udtaler restauratør og bestyrelsesmedlem Sayan Isaksson i en farvelmeddelelse på restaurantens hjemmeside. Han takker også leverandører og personale.

Sayan Isaksson har i flere år haft æren af at komponere middagen til Sveriges fineste fest, Nobel-pris-gallaen.

For to år siden udpegede White Guide restaurant Esperanto til Nordens bedste restaurant foran svenske Fäviken og danske Geranium. Og i marts i år landede restauranten i top-3 over Sveriges bedste restauranter for syvende år i træk. Restauranten har haft en Michelin-stjerne siden 2007, og søsterrestauranten Imouto fik en stjerne forrige år, skriver foodsupply.se.

Lars Seier om Geranium: "Ikke stor kunst at tabe en masse penge og levere et fantastisk produkt"

Madglade milliardærer vender eksklusiv restaurants økonomi

Anmelder: Nomas fravær koster Danmark dyrt på restaurantliste

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier