FødevareWatch

Zoologisk Have i Australien giver Nestlé rødt kort grundet palmeolie

Nestlé har ikke levet op til sine forpligtelser som medlem af sammenslutningen for bæredygtig palmeolie. Selskabet er derfor suspenderet, og det får nu direkte konsekvenser.

Foto: Fabrice Coffrini/AP/POLFOTO/arkiv

Verdens største fødevareselskab, Nestlé, har fået det røde kort af Zoos Victoria, der driver to Zoologisk Haver i hhv. Melbourne og Werribee.

Det skriver The Guardian.

Zoos Victoria har truffet beslutningen om at droppe alle produkter fra Nestlé, efter at Verdensnaturfondens sammenslutning 'Roundtable of Sustainable Palm Oil' (RSPO) har suspenderet Nestlé's medlemskab. Det skete, fordi selskabet ikke fremlagde en statusrapport for 2016, mens rapporten fra 2017 manglede en tidsplan for produktion eller køb af certificeret bæredygtig palmeolie.

"Nestlé fik muligheden for at gennemføre sin årlige meddelelse om sine fremskridt i 2017 gennem aktivt engagement og har afvist at indlevere en tidsplan,"begrunder RSPO i en udtalelse, der altså nu får direkte konsekvenser for virksomheden.

En unavngiven talskvinde fra Nestlé siger, at selskabet er "skuffet" over at være blevet suspenderet fra RSPO og over reaktionen fra Zoos Victoria.

"Absolut ingenting har ændret sig for vores produkter: Vi fortsætter med at bruge nøjagtigt de samme palmeolie-ingredienser fra de samme RSPO-certificerede forsyningskæder," siger hun og tilføjer:

"Al palmeolie brugt i Nestlé-produkter, som bliver solgt i Zoos Victoria er bæredygtigt," siger talskvinden.

Hun fortæller videre, at hun håber, at Nestlé kan blive genoptaget i RSPO inden for de kommende dage.

Frostvaregigant fjerner palmeolie fra egne produkter

Fødevaregiganter anklages for at ødelægge regnskov

Rapport: Fødevaregiganter får palmeolie fra børnearbejdere

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier