Tidligere Netto-chefer skal lede Emmerys

Den økologiske bagerkæde Emmerys er klar med både ny direktør og bestyrelsesformand, kort efter Kim Trier Meyer sagde farvel. Den nye direktør og den kommende formand har begge en fortid i Netto.
Foto: Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Bagerkæden Emmerys med omkring 30 butikker i Aarhus og hovedstadsområdet har fået ny direktør, og snart finder man i Valby-selskabet også en ny bestyrelsesformand.

Shahriar Bakhshpour har efter fem måneder på posten som finansdirektør i Emmerys placeret sig på den øverste taburet i ledelsen - en taburet, som den forrige direktør Kim Trier Meyer kun nåede at sidde på i 17 måneder.

Shahriar Bakhshpour kom til Emmerys i starten af 2018 efter ca. 4,5 år som finansdirektør i Netto International.

Skal have arbejdende bestyrelsesformand

Direktøren får i toppen af bagerkæden ledsagelse af en anden tidligere Netto International-chef som kommende bestyrelsesformand.

Claus Juel-Jensen indtræder snarest muligt som ny formand for Emmerys Aps, erfarer FødevareWatch. Han afløser Hans Henrik Preisler, der som majoritetsejer i selskabet dog stadig vil have plads i bestyrelsen.

Claus Juel-Jensen er for øjeblikket konstitueret direktør i Foodservice Danmark, men før det var han frem til starten af 2017 adm. direktør for Netto International – en stilling, han havde i 11 år. I alt nåede han at arbejde i Netto-regi i mere end 25 år.

"Det er en superspændende virksomhed, og jeg mener godt, at Emmerys kan gøre det bedre end i dag. Det har været mit opdrag til bestyrelsen, og det er derfor, jeg er blevet valgt som kommende formand," siger Claus Juel-Jensen til FødevareWatch med henvisning til, at han først indtræder i sin nye position, når han er fri af sit nuværende arbejde som konstitueret direktør.

Han ønsker ikke at komme det nærmere, hvornår posten kan tiltrædes, men i sidste uge hed det fra Dagrofa-formand Jesper Lok, at den kommende adm. direktør for Foodservice Danmark tidligst kan være på plads i august, når den nye Dagrofa-topchef Tomas Pietrangeli tiltræder.

Strategien skal fintunes

Når Claus Juel-Jensen tiltræder i jobbet som formand i Emmerys, bliver det ifølge ham selv i en meget aktiv rolle som arbejdende bestyrelsesformand, og han vil være meget tæt på forretningen. Han overlader det til den nyudpegede direktør at fortælle nærmere, hvad der konkret skal arbejdes med i selskabet.

Ifølge Shahriar Bakhshpour bliver den første store opgave for det nye makkerpar i toppen at gennemgå den strategi, som i det seneste halvandet har ligget for den økologogiske bagerkæde, der om nogen har mærket presset i den danske bagersektor.

"Vi kommer i fællesskab til at kigge hele strategien igennem, fintune den og derefter arbejde videre under de overordnede linjer og mål, der tidligere er blevet sat for Emmerys," siger han kortfattet til FødevareWatch.

Han uddyber videre, at arbejdet i høj grad er en videreførelse af det arbejde, der blev skudt i gang af Kim Trier Meyer, og det handler fortsat om at udrulle den nye identitet. Indtil videre har det udmøntet sig i en ny butik på Nørreport Station, som åbnede 1. juni, og i en nyligt genåbnet butik i Hellerup.

Resultat er stadig i rødt

2017/18-regnskabet lukkes først officielt i denne uge, men i de seneste to foregående har det været en talmæssig kamp at holde selskabet i plus.

I det seneste regnskab fra december faldt bruttoforjenesten, og underskuddet voksede fra minus 2 mio. kr. til minus 10 mio. kr. på trods af, at selskabet i årets løb var blevet tilført 21 mio. kr. frisk kapital fra ejerne.

"Ebitda (driftsresultat red.) for regnskabsåret er negativ med to millioner kroner. Dette er meget mindre end forventet og utilfredsstillende," skrev ledelsen dengang om regnskabet.

"Vi har gang i en transformation, og i den forbindelse skal der foretages en lang række investeringer, og nye produkter skal testes. Den performance, som vi leverer, den skal ses i relation til den transformation, som vi er i gang med, og den retning, som vi har sat for Emmerys," siger Shahriar Bakhshpour om udviklingen i selskabet, uden han dog kommer tallene fra 2017/18-regnskabet meget nærmere.

Sidste år skød ejerne i form af Hans Henrik Preisler og baron Johan Wedell-Wedellsborg som nævnt 21 mio. kr. ind i selskabet. De penge kom hurtigt ud for at arbejde, når man kigger på bundlinjen det regnksabsår, men igen mener Shahriar Bakhshpour, at arbejdet forløber efter planen, og at der er forståelse for, at kæden samlet ikke performer optimalt endnu.

Efter i mange år at have kørt med negativ egenkapital, betød kapitaltilførslen sidste år, at Emmerys Aps ved udgangen af juni 2017 havde en polstring på 4,2 mio. kr.

Frembrusende Emmerys-topchef stopper efter kort tid

Lidelsen fortsætter for Emmerys

Derfor valgte Dagrofa Arla-direktør til toppost

Dårlige resultater koster Foodservice Danmark-direktør jobbet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også