FødevareWatch

Mexico kan øge import af danske griseben

På grund af sin handelskrig med USA vil Mexico importere mere svinekød fra EU. Danmark er et af 11 lande, som kan sælge griseben til landet.

Foto: Elizabeth Dalziel/AP/Ritzau/arkiv

BRUXELLES

Mexico vil til at importere mere svinekød fra Europa. Landet ligger i handelskrig med USA og har i den forbindelse lagt en straftold på 20 pct. på svinekød fra USA. For at undgå at forbrugerne skal betale mere for svinekød, vil Mexico importere mere fra EU, skriver Euractiv.

"Det (svinekødet, red) vil helt sikkert komme fra Europa, fra nogle europæiske lande. Ideen er at undgå, at forsyningskæden for forarbejdet kød bliver påvirket, så forbrugerne ikke mærker noget til det," sagde økonominister Ildefonso Guajardo i går ifølge mediet.

Mexico har sanitære aftaler med 11 lande, som kan levere svineben til landet, og Danmark er et af de lande. Men det kan dog være for tidligt at glæde sig for de danske svineproducenter.

Altin Kalo, der er landbrugsøkonom hos Steiner Consulting Group i New Hampshire, USA, siger nemlig til Euractiv, at det kan blive svært for Mexico at skifte ud i forsyningskæden. Desuden spår han, at de amerikanske producenter kan være villige til at give en rabat til de mexicanske kunder, fordi de tror, at handelskrigen er midlertidig.

Kina vil købe sig ud af amerikansk straftold

Dansk eksport på 200 millioner kommer i klemme ved USA's told

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier