FødevareWatch

Dansk McDonalds-ejer går tilbage på top- og bundlinje

McDonalds i Danmark har lavet alle sine danske restauranter om til franchise. Det medfører et markant fald i omsætningen i selskabet bag. De kommende år vil der komme mange flere McDonalds-butikker i landet.

Den britiske rigmand Guy Hands ejer McDonalds i Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Den gyldne måge landede første gang i Danmark i 1981, men i januar 2017 solgte verdens største burgerkæde McDonalds alle sine restauranter i Danmark, Norge, Sverige og Finland til den britiske rigmand Guy Hands.

I det første regnskab med den nye licensejer daler både top- og bundlinjen hos Food Folk Danmark, der står bag de 88 McDonalds-restauranter i Danmark.

Det skriver Berlingske Business.

2017-resultatet endte på 82,3 mio. kr. i Food Folk Danmark, hvilket er noget lavere end samme post i 2016, hvor overskuddet landede på 124,5 mio. kr. Samtidig faldt omæstningen fra 314 mio. kr. i 2016 til 266 mio. kr. i 2017, men det har en god forklaring, siger direktøren.

"Vi har været igennem en transformationsproces de seneste år. Vi har besluttet, at vores franchisetagere er bedre til at drive vores restauranter. Derfor har vi solgt de virksomhedsejede restauranter, som vi ejede 14 af indtil for tre år siden," siger Joachim Knudsen, direktør i Food Folk Danmark, til Berlingske.

Han fremhæver, at det samlede salg i hele den danske del af McDonalds - altså både de virksomhedsejede restauranter og franchise-restauranterne - steg med 11 pct.

I november 2017 fortalte selvsamme Joachim Knudsen, at danskerne kan se frem til mange flere McDonalds-restauranter i fremtiden.

"De seneste 10 år har vi dels lukket enkelte restauranter, der ikke stod mål med fremtidige behov, og dels åbnet nye og altså samlet set vedligeholdt antallet af restauranter i Danmark. I de kommende 10 år forventer vi at udvide antallet af restauranter. Det er endnu for tidligt at sige med præcist hvor mange, men det er ikke urealistisk, at vi kommer op på i alt 100 restauranter," sagde Joachim Knudsen til FødevareWatch.

Smarte burgerbarer myldrer frem - McDonalds jubler

McDonalds i topform i Danmark - vil åbne mange nye restauranter

McDonalds har udpeget ny driftsdirektør

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier