Bagermester: Økologiregler er unfair for små bagere

Det er ifølge formanden for BKD, John Jønsson, for svært at få det røde Ø-mærke på brødvarerne i bageriets vinduer. Han mener, at reglerne for restauranternes spisemærker bør kunne overføres til bagerierne.
Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto/Arkiv
Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto/Arkiv

Det røde Ø-mærke følger ikke automatisk i hælene på de økologiske råvarer, som danner grund for bageriernes økologiske brød.

I et debatindlæg på Altinget.dk siger John Jønnson, formand i Bager- og Konditormestre i Danmark (BKD), at han mener, at dokumentationskravet for den økologiske del er alt for stort for et lille bageri, og det betyder for hans eget bageri i Kastrup, at de økologiske brød i sidste ende ikke bliver påklæbet noget Ø-mærke.

Lagkagehuset blæser til angreb: Vil fordoble antallet af butikker i Danmark 

Formanden efterspørger en ordning som det økologiske spisemærke, hvor det er i forskellige variationer er restauranternes brug af økologiske råvarer, der afgør, om de gør sig fortjent til et mærke i guld, sølv eller bronze.

"Hvis jeg var restauratør, kunne jeg nøjes med at fremvise fakturaer på, at en vis procentdel af mine indkøb var økologiske, og så kunne jeg reklamere med en variant af det røde øko-ø," hedder det fra John Jønsson, der tidligere har fået afslag på forslaget med henvisning til økologiforordningen i EU.

Regeringsudspil vækker glæde i erhvervet

Dansk Supermarked: Vi har monopol på hypermarkeder i Danmark

Sådan byder branchen ny minister velkommen

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også