FødevareWatch

Novozymes åbner for mere i lønposen til ledelsen

Enzymkoncernen vil i højere grad være i stand til at tiltrække og fastholde internationale kandidater til direktionen. Derfor har selskabet nu vedtaget nye retningslinjer for aflønningen.

Sidste år lød Peder Holk Nielsens samlede lønpakke på godt 25 mio. kr., bl.a. fordelt på 8,3 mio. kr. i fastløn og 12 mio. kr. fra et incitamentsprogram. Foto: Ritzau Scanpix/Malene Anthony Nielsen

Enzymkoncernen Novozymes' topchef, Peder Holk Nielsen, fik sidste år en samlet løn på godt 25 mio. kr., men i fremtiden vil bestyrelsen i selskabet have mulighed for at aflønne direktionen bedre.

Det skriver Børsen.

Avisen henviser til en generalforsamling tirsdag, hvor fik bestyrelsen godkendt nye retningslinjer for aflønning direktionen. Det sker ifølge bestyrelsen for at give bedre mulighed for at tiltrække og fastholde internationale talenter til direktionen.

"Lad mig gøre det helt klart: vi har ingen planer eller intentioner om at hæve direktionens lønninger. Det er for at give den rette fleksibilitet i visse situationer," sagde bestyrelsesformand, Jørgen Buhl Rasmussen.

Ifølge Børsen blev der under generalforsamlingen luftet bekymringer fra aktionærer på talerstolen. Pensionsselskabet ATP forholdt sig dog tavs, på trods af at have været massiv modstander af højere lederlønninger tidligere i forskellige selskaber, herunder Carslberg.

Novozymes' kassemester fik 34 mio. kr. for at smutte

Novozymes-chef står til aktiegevinst på over 27 mio kr

ATP rejser hård kritik af Carlsbergs cheflønninger

Forsiden lige nu

EU klar med strammere transfedtregler

EU-Kommissionen har vedtaget en stramning af, hvor meget transfedt, der må være i fødevarer på det europæiske marked. Det vækker glæde i det danske.

Naturmælk øger omsætningen med 16 pct

Det sønderjyske andelsmejeri, som i slutningen af 2016 overtog Øllingegaard, lægger et stort tocifret antal millioner til på toppen. På den nederste linje er røde tal erstattet af et rekordstort resultat.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier