FødevareWatch

Novozymes åbner for mere i lønposen til ledelsen

Enzymkoncernen vil i højere grad være i stand til at tiltrække og fastholde internationale kandidater til direktionen. Derfor har selskabet nu vedtaget nye retningslinjer for aflønningen.

Sidste år lød Peder Holk Nielsens samlede lønpakke på godt 25 mio. kr., bl.a. fordelt på 8,3 mio. kr. i fastløn og 12 mio. kr. fra et incitamentsprogram. Foto: Ritzau Scanpix/Malene Anthony Nielsen

Enzymkoncernen Novozymes' topchef, Peder Holk Nielsen, fik sidste år en samlet løn på godt 25 mio. kr., men i fremtiden vil bestyrelsen i selskabet have mulighed for at aflønne direktionen bedre.

Det skriver Børsen.

Avisen henviser til en generalforsamling tirsdag, hvor fik bestyrelsen godkendt nye retningslinjer for aflønning direktionen. Det sker ifølge bestyrelsen for at give bedre mulighed for at tiltrække og fastholde internationale talenter til direktionen.

"Lad mig gøre det helt klart: vi har ingen planer eller intentioner om at hæve direktionens lønninger. Det er for at give den rette fleksibilitet i visse situationer," sagde bestyrelsesformand, Jørgen Buhl Rasmussen.

Ifølge Børsen blev der under generalforsamlingen luftet bekymringer fra aktionærer på talerstolen. Pensionsselskabet ATP forholdt sig dog tavs, på trods af at have været massiv modstander af højere lederlønninger tidligere i forskellige selskaber, herunder Carslberg.

Novozymes' kassemester fik 34 mio. kr. for at smutte

Novozymes-chef står til aktiegevinst på over 27 mio kr

ATP rejser hård kritik af Carlsbergs cheflønninger

Forsiden lige nu

Kaffeparadokset er tilbage i fuldt flor

Altimens råvareprisen på kaffe har brudt det psykologiske modstandspunkt ved 1 dollar pr. pund og fortsætter nedad, vokser interessen for højkvalitetskaffe og hele livsstilen omkring god kaffe ufortrødent videre. Det såkaldte 'kaffeparadoks', som også sås i de tidlige 00'ere, er tilbage.

Nordjysk sushimand indtager København og har store planer om udlandet

Restaurantkæden Karma Sushi er vokset markant i først det jyske og senest det københavnske område siden opstarten i 2007. Den iltre og utålmodige iværksætter bag konceptet fyrede i foråret hele sin ledelse, og han står nu selv i spidsen for den kæde, som i de kommende år også skal prøves af i udlandet.

Cateringselskab udvider med kantinesatsning

Cateringselskabet Madkastellet lancerer nu en kantinesatsning med en fleksitar-profil. Til at stå i spidsen for kantinedivisionen har Madkastellet ansat Belinda Herbst fra Meyers Contract Catering.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier