FødevareWatch

Novozymes åbner for mere i lønposen til ledelsen

Enzymkoncernen vil i højere grad være i stand til at tiltrække og fastholde internationale kandidater til direktionen. Derfor har selskabet nu vedtaget nye retningslinjer for aflønningen.

Sidste år lød Peder Holk Nielsens samlede lønpakke på godt 25 mio. kr., bl.a. fordelt på 8,3 mio. kr. i fastløn og 12 mio. kr. fra et incitamentsprogram. Foto: Ritzau Scanpix/Malene Anthony Nielsen

Enzymkoncernen Novozymes' topchef, Peder Holk Nielsen, fik sidste år en samlet løn på godt 25 mio. kr., men i fremtiden vil bestyrelsen i selskabet have mulighed for at aflønne direktionen bedre.

Det skriver Børsen.

Avisen henviser til en generalforsamling tirsdag, hvor fik bestyrelsen godkendt nye retningslinjer for aflønning direktionen. Det sker ifølge bestyrelsen for at give bedre mulighed for at tiltrække og fastholde internationale talenter til direktionen.

"Lad mig gøre det helt klart: vi har ingen planer eller intentioner om at hæve direktionens lønninger. Det er for at give den rette fleksibilitet i visse situationer," sagde bestyrelsesformand, Jørgen Buhl Rasmussen.

Ifølge Børsen blev der under generalforsamlingen luftet bekymringer fra aktionærer på talerstolen. Pensionsselskabet ATP forholdt sig dog tavs, på trods af at have været massiv modstander af højere lederlønninger tidligere i forskellige selskaber, herunder Carslberg.

Novozymes' kassemester fik 34 mio. kr. for at smutte

Novozymes-chef står til aktiegevinst på over 27 mio kr

ATP rejser hård kritik af Carlsbergs cheflønninger

Forsiden lige nu

Brexit-pendulet svinger konstant hos Arla-chef

Afklaring er der ikke kommet mere af, når det kommer til brexit og følgerne af briternes EU-exit, og Arla-chef Peter Giørtz-Carlsen er både bekymret og positiv omkring den uvisse situation, der kan få store følger for 2600 danske ansatte.

Bøfkonge: Mange danske spisesteder vil bukke under

Interview: Chefen for familieselskabet bag kæden A Hereford Beefstouw vurderer, at antallet af danske restauranter er for højt - også i et voksende marked. Han spår samtidig, at vegetar- og veganerbølgen kan presse bøfhusene.

Danske afgiftslettelser flytter ikke på grænsehandel

Det har ikke haft nævneværdig effekt på grænsehandelen, at regeringen efter nytår droppede eller sænkede afgifterne på en lang række fødevarer. Grænsehandlen fortsætter ufortrødent, lyder det fra de tre største grænsebutikker.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier