FødevareWatch

Mette Munk-ejer i kraftig tilbagegang

Den schweiziske brødkoncern Aryzta, der ejer fynske Mette Munk, har præsenteret et regnskab for de første seks måneder, og det bærer præg af den igangværende turnaround.

Stigende smørpriser og højere distributionsomkostninger udfordrede den store brød- og bagerikoncern Aryzta, der har ejet det danske brødselskab Mette Munk siden 2014, i første halvdel af selskabets regnskabsår.

Det fremgår af det netop offentliggjorte regnskab for de første seks måneder, der løb frem til udgangen af januar 2018.

Det schweiziske koncern måtte se Ebitda-resultatet dykke med 29 pct. til 161,3 mio. euro, svarende til 1,2 mia. kr. Også omsætningen faldt i halvåret og endte på 1,79 mia. euro (13,33 mia. kr.) mod 1,91 mia. euro (14,23 mia. kr.) i første halvår af 2016/17-regnskabet.

"Vi implementerer aktivt en række foranstaltninger for at forbedre a vores Ebitda. Vi er i gang med et flerårig turnaround-program. Under vores nye ledelsesteam fokuserer koncernens på vores kerneforretning, som er B2B frosne bagværkskunder," siger topchef Kevin Toland i en kommentar til regnskabet.

Ny i toppen

Kevind Toland blev i maj 2017 udpeget som arvtager til direktør Owen Killian, der havde siddet på den øverste direktørpost i Aryzta siden 2008. Kevin Toland startede i sit nye job i midten af september 2017, og han har dermed været chef i stort set hele den afsluttede regnskabsperiode.

I september sidste år fik koncernen også ny bestyrelsesformand i form af Gary McGann, der tidligere har været adm. direktør for Smurfit Kappa, der er en verdens førende leverandører af papirbaserede emballageløsninger.

Aryzta-koncernen, der er på børsen i Zürich og Dublin, fik i oktober også ny finansdirektør i form af Frederic Pflanz, der kom til fra et job i koncernen Maxiwest, der ejer den tyske kaffekoncern Tchibo.

Salg og indtjening daler hos Mette Munk-ejer

Ny direktør er landet hos Mette Munk-ejeren Aryzta

Mette Munk skuffer med kraftig tilbagegang

Forsiden lige nu

Kaffeparadokset er tilbage i fuldt flor

Altimens råvareprisen på kaffe har brudt det psykologiske modstandspunkt ved 1 dollar pr. pund og fortsætter nedad, vokser interessen for højkvalitetskaffe og hele livsstilen omkring god kaffe ufortrødent videre. Det såkaldte 'kaffeparadoks', som også sås i de tidlige 00'ere, er tilbage.

Nordjysk sushimand indtager København og har store planer om udlandet

Restaurantkæden Karma Sushi er vokset markant i først det jyske og senest det københavnske område siden opstarten i 2007. Den iltre og utålmodige iværksætter bag konceptet fyrede i foråret hele sin ledelse, og han står nu selv i spidsen for den kæde, som i de kommende år også skal prøves af i udlandet.

Cateringselskab udvider med kantinesatsning

Cateringselskabet Madkastellet lancerer nu en kantinesatsning med en fleksitar-profil. Til at stå i spidsen for kantinedivisionen har Madkastellet ansat Belinda Herbst fra Meyers Contract Catering.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier