FødevareWatch

Mette Munk-ejer i kraftig tilbagegang

Den schweiziske brødkoncern Aryzta, der ejer fynske Mette Munk, har præsenteret et regnskab for de første seks måneder, og det bærer præg af den igangværende turnaround.

Stigende smørpriser og højere distributionsomkostninger udfordrede den store brød- og bagerikoncern Aryzta, der har ejet det danske brødselskab Mette Munk siden 2014, i første halvdel af selskabets regnskabsår.

Det fremgår af det netop offentliggjorte regnskab for de første seks måneder, der løb frem til udgangen af januar 2018.

Det schweiziske koncern måtte se Ebitda-resultatet dykke med 29 pct. til 161,3 mio. euro, svarende til 1,2 mia. kr. Også omsætningen faldt i halvåret og endte på 1,79 mia. euro (13,33 mia. kr.) mod 1,91 mia. euro (14,23 mia. kr.) i første halvår af 2016/17-regnskabet.

"Vi implementerer aktivt en række foranstaltninger for at forbedre a vores Ebitda. Vi er i gang med et flerårig turnaround-program. Under vores nye ledelsesteam fokuserer koncernens på vores kerneforretning, som er B2B frosne bagværkskunder," siger topchef Kevin Toland i en kommentar til regnskabet.

Ny i toppen

Kevind Toland blev i maj 2017 udpeget som arvtager til direktør Owen Killian, der havde siddet på den øverste direktørpost i Aryzta siden 2008. Kevin Toland startede i sit nye job i midten af september 2017, og han har dermed været chef i stort set hele den afsluttede regnskabsperiode.

I september sidste år fik koncernen også ny bestyrelsesformand i form af Gary McGann, der tidligere har været adm. direktør for Smurfit Kappa, der er en verdens førende leverandører af papirbaserede emballageløsninger.

Aryzta-koncernen, der er på børsen i Zürich og Dublin, fik i oktober også ny finansdirektør i form af Frederic Pflanz, der kom til fra et job i koncernen Maxiwest, der ejer den tyske kaffekoncern Tchibo.

Salg og indtjening daler hos Mette Munk-ejer

Ny direktør er landet hos Mette Munk-ejeren Aryzta

Mette Munk skuffer med kraftig tilbagegang

Forsiden lige nu

Brexit-pendulet svinger konstant hos Arla-chef

Afklaring er der ikke kommet mere af, når det kommer til brexit og følgerne af briternes EU-exit, og Arla-chef Peter Giørtz-Carlsen er både bekymret og positiv omkring den uvisse situation, der kan få store følger for 2600 danske ansatte.

Bøfkonge: Mange danske spisesteder vil bukke under

Interview: Chefen for familieselskabet bag kæden A Hereford Beefstouw vurderer, at antallet af danske restauranter er for højt - også i et voksende marked. Han spår samtidig, at vegetar- og veganerbølgen kan presse bøfhusene.

Danske afgiftslettelser flytter ikke på grænsehandel

Det har ikke haft nævneværdig effekt på grænsehandelen, at regeringen efter nytår droppede eller sænkede afgifterne på en lang række fødevarer. Grænsehandlen fortsætter ufortrødent, lyder det fra de tre største grænsebutikker.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier