FødevareWatch

Ny uddannelse skal sikre fortsat højt kvalitetsniveau inden for fødevarer

Der er behov for flere unge, der uddanner sig inden for produktion af fødevarer, for om få år kommer fødevareindustrien til at mangle kvalificeret arbejdskraft. En ny diplomuddannelse i Kemi og fødevareteknologi fra Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet skal lokke de unge til.

Ny uddannelse fra Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet skal bl.a. være med til at sikre den høje danske fødevarekvalitet. Foto: PETER MYDSKE

Fødevareindustrien kommer til at mangle arbejdskraft inden for de nærmeste år. Allerede i år 2020-2025 vil der mangle op mod 15.000 ingeniører – herunder fødevareingeniører.

Det vil Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet råde bod på. Til sommer åbner den derfor op for en 3,5-årig diplomingeniøruddannelse, som med titlen Kemi og fødevareteknologi skal bidrage til at sikre, at Danmark fortsat kan bevare sit ry i omverdenen for at være et land med et kvalitetsmæssigt højt niveau, når det kommer til fødevareproduktion.

Det skriver Jyllands-Posten.

"Fødevareingeniøruddannelsen er blevet til i samarbejde med aftagerne, altså fødevarevirksomhederne placeret i Jylland, og håbet er også, at det vil booste antallet af diplomingeniører inden for fødevarer samt uddannede kandidater, som der er stor mangel på, " siger professor i fødevarer og levnedsmiddelteknologi ved Aarhus Universitet, Lotte Bach Larsen til avisen.

”Der er behov for uddannede, der forstår at analysere og oversætte forskning, men samtidig har en stor procesforståelse, og derfor er industrien også positiv over for, at det netop er en uddannelse i samarbejde med Ingeniørhøjskolen,” tilføjer hun og fortæller, at blandt andre Arla og Danish Crown har budt den nye uddannelse velkommen.

Studerende på den nye uddannelse skal som led i den 3,5 år lange uddannelse i et halv års praktik på en virksomhed, og de studerende får desuden mulighed for tæt kontakt til forskningscenteret Ilab, som Aarhus Universitet åbnede sidste år. Centeret har til formål at sikre ernæringsmæssig sikkerhed og kvalitet og opdage nye innovative, bæredygtige og teknologiske løsninger på udfordringer i produktionskæden.

Diplomingeniøruddannelse i kemi og fødevareteknologi ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet åbner i 2018, hvis uddannelsen får en positiv akkreditering i marts.

Ny uddannelse skal give fiskerindustrien et tiltrængt skud teknologi

Dansk Supermarked går målrettet efter uni-talenter

L&F: Udflytning af uddannelser kan sikre klyngens fremtidige vækst

Unge strømmer ind på uddannelsen til landmand

Forsiden lige nu

Supermarkedsgigant skærer ned

Salling Group, der står bag kæderne Netto, Føtex og Bilka, reducerer bemandingen i en række centrale funktioner for at ruste sig bedre i konkurrencen.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier