FødevareWatch

Under halvdelen af Michelin-restauranterne har overenskomst

Kun 11 ud af 26 danske Michelin-restauranter har overenskomst. På Kokkeriet mener man dog godt, at det kan lade sig gøre at lave mad i verdensklasse under ordnede forhold.

Forhandling, kontrakt, underskrift
Foto: Colourbox

Kun 11 ud af de i alt 26 danske Michelin-restauranter har tegnet en overenskomst for at sikre ordnede arbejdsvilkår. Det skriver Fagbladet 3F.

Det ærgrer formand for Privat Service, Hotel og Restauration i 3F, Tina Møller Madsen.

"Vi vil selvfølgelig gerne sige tillykke med stjernerne, men vi så gerne, at flertallet havde overenskomst, da det betyder ordnede forhold, siger hun.

"Især nu, hvor restauranterne begynder at give overskud, kunne det være en idé at give ordnede forhold til sine medarbejdere."

Kunsten at lave mad i Michelin-klasse er nemlig begyndt at blive en bæredygtig forretning i Danmark.

En af de Michelin-restauranter, der har overenskomst, er Kokkeriet i København. Her beholder restauranten sin ene stjerne – på trods af, at man i år har skiftet køkkenchef. Og her ser den glade ejer Sammy Saif ingen modsætning mellem at lave gourmetmad i verdensklasse og have overenskomst:

"Uden at overdrive vil jeg påstå, at det faktisk gør det lettere," siger han.

"Hvis man tager udgangspunkt i sit personale og tager sig godt af dem uanset deres niveau og stilling, så har man først sikret sit hold, og så bliver alting lettere derfra. Jeg går ud fra, at det er den næste nye bølge, der er på vej: At de Michelin-restauranter, der har ry for at behandle sine kokke og tjenere dårligt får ændret på det."

Kokkeriet fik forhandlet sin overenskomst på plads for en håndfuld år siden. Og i dag mener han, at han kan mærke forskellen på antallet af ansøgninger, Kokkeriet får, imens resten af branchen taler om mangel på kokke og tjenere, mener han.

"Der er faktisk flere, end man lige tror, der går op i det."

Her er alle årets danske michelinstjerner

To danske restauranter får deres første michelinstjerne

Michelinguiden giver travle borde på restauranterne

Under halvdelen af Michelin-restauranterne har overenskomst

Forsiden lige nu

Kaffeparadokset er tilbage i fuldt flor

Altimens råvareprisen på kaffe har brudt det psykologiske modstandspunkt ved 1 dollar pr. pund og fortsætter nedad, vokser interessen for højkvalitetskaffe og hele livsstilen omkring god kaffe ufortrødent videre. Det såkaldte 'kaffeparadoks', som også sås i de tidlige 00'ere, er tilbage.

Nordjysk sushimand indtager København og har store planer om udlandet

Restaurantkæden Karma Sushi er vokset markant i først det jyske og senest det københavnske område siden opstarten i 2007. Den iltre og utålmodige iværksætter bag konceptet fyrede i foråret hele sin ledelse, og han står nu selv i spidsen for den kæde, som i de kommende år også skal prøves af i udlandet.

Cateringselskab udvider med kantinesatsning

Cateringselskabet Madkastellet lancerer nu en kantinesatsning med en fleksitar-profil. Til at stå i spidsen for kantinedivisionen har Madkastellet ansat Belinda Herbst fra Meyers Contract Catering.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier