FødevareWatch

Skandaleramt britisk kødselskab kollapser

Den britiske forarbejdningsvirksomhed Russell Hume er som følge af en større kødskandale kommet under administration, og 300 medarbejdere ser ud til miste jobbet.

Foto: Scott Applewhite/AP Photo/Polfoto

Med reminiscenser til hestekødsskandalen i 2013 trak det i slutningen af sidste måned op til endnu en omgang af de store, da det britiske forarbejdningsselskab Russell Hume blev taget i at omgå reglerne for mærkning og hygiejne. 

Virksomhedens seks forarbejdningsfaciliteter blev straks lukket ned, og selvom en enkelt i Liverpool ugen efter igen fik lov at producere ser skaden ud til at være sket.

Ifølge The Grocer er Russell Hume kommet under administration, og op til 300 arbejdspladser svæver for øjeblikket i uvishedens land.

Russell Hume-ledelsen mener, at myndighedernes ageren har været helt ude af proportioner, og at aktionerne mod Russell Hume har gjort det helt umuligt at opretholde salg og handel, og derfor har man indlagt sig til at komme under administration hos revisionsvirksomheden KPMG.

"Beslutningen har været hjerteskærende at træffe. Vi vil fortsætte med at samarbejde med FSA (Food Standards Agency, red.) i forhold til at levere de problemstillinger, som er rejst, men vi føler, at dets ageren har været helt ude af proportioner i forhold til de bekymringer, der er blevet rejst," lyder det i en meddelelse fra Russell Hume-ledelsen, som efterspørger en bedre proces omkring tilbagekaldelsen af produkter mv.

Britiske myndigheder genåbner skandaleramt kødfabrik

Britisk kødskandale: Potentielt uhygiejnisk kød solgt til Cypern

Stort britisk kødselskab i mulig fødevareskandale

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier