Færre ansatte i Bornholms fødevaresektor

Antallet af medarbejdere, der er beskæftiget i den bornholmske fødevaresektor, er faldende, viser ny analyse.

Af en ny analyse som Center for Regional- & Turismeforskning har udarbejdet for Bornholms Regionskommune og Bornholms Vækstforum fremgår, at fødevaresektoren på øen mister arbejdspladser.

Det skriver Bornholm.nu.

Det især bagerisektoren på øen, der over en årrække har mistet mange arbejdspladser. Samtidig er der kommet ret mange job til i sektoren for fødevarefremstilling, skriver avisen.

"Der er i en årrække blevet satset på opstart og udvikling af nye virksomheder, en indsats som fortsættes i den netop udarbejdede Bornholms Fødevarestrategi. For at få gang i beskæftigelses- og produktivitetsvæksten må det imidlertid vurderes, at det i de kommende år bliver en central udfordring for de mange fødevareproducenter, som har overstået etablerings- og opbygningsfasen, at få opskaleret produktionen og yderligere udviklet markederne, hvilket vil stille nye krav til virksomheder og ledelse," hedder det ifølge avisen i analysen.

Det fremgår ikke, hvor mange arbejdspladser der er faldet væk.

Lystfiskere skal øge bestand af pighvar

Coop-samarbejde har givet bornholmere egen isfabrik

Milliardær køber stifter ud af kendt bryghus

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også