FødevareWatch

Færre ansatte i Bornholms fødevaresektor

Antallet af medarbejdere, der er beskæftiget i den bornholmske fødevaresektor, er faldende, viser ny analyse.

Af en ny analyse som Center for Regional- & Turismeforskning har udarbejdet for Bornholms Regionskommune og Bornholms Vækstforum fremgår, at fødevaresektoren på øen mister arbejdspladser.

Det skriver Bornholm.nu.

Det især bagerisektoren på øen, der over en årrække har mistet mange arbejdspladser. Samtidig er der kommet ret mange job til i sektoren for fødevarefremstilling, skriver avisen.

"Der er i en årrække blevet satset på opstart og udvikling af nye virksomheder, en indsats som fortsættes i den netop udarbejdede Bornholms Fødevarestrategi. For at få gang i beskæftigelses- og produktivitetsvæksten må det imidlertid vurderes, at det i de kommende år bliver en central udfordring for de mange fødevareproducenter, som har overstået etablerings- og opbygningsfasen, at få opskaleret produktionen og yderligere udviklet markederne, hvilket vil stille nye krav til virksomheder og ledelse," hedder det ifølge avisen i analysen.

Det fremgår ikke, hvor mange arbejdspladser der er faldet væk.

Lystfiskere skal øge bestand af pighvar

Coop-samarbejde har givet bornholmere egen isfabrik

Milliardær køber stifter ud af kendt bryghus

Forsiden lige nu

Seges: Danske landmænd får underskud på 7,5 mia. kr.

Tørken og de lave svinepriser efterlader de danske landmænd med det største underskud siden finanskrisen. Flere hundrede bedrifter ventes at gå konkurs, og hele sektorens konkurrenceevne er truet, fordi landmændene skærer voldsomt ned på investeringerne.

Arla lukker endnu et mejeri

Arla Foods har besluttet at lukke det sydvestjyske Endrup Mejeri, som det seneste år har fungeret som modningscenter og pakkeri for oste.

Dansk fødevaresikkerhed blandt verdens bedste

Danmark har et godt ry på fødevarefronten, ifølge parterne bag det offentligt-private initiativ Food Nation. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen peger på et uudnyttet potentiale eksportpotentiale for danske fødevarevirksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier