FødevareWatch

Danish Crown skruer op for slagtninger i Sverige

Slagterikoncernen har i 2017 oplevet en stigning i antallet af slagtninger i nabolandet, hvor Danish Crown har ambitioner om at vokse yderligere.

Foto: Jesper Olesen

Danish Crown har øget slagtningerne i Sverige.

Det skriver Landbrugsavisen.

Datterselskabet Dalsjöfors Slakteri har i 2017 hævet antallet at slagtninger med 1,4 pct. til 330.056 styk, mens fremgangen i svineslagtninger er endnu større på KLS Ugglarps, der er Danish Crowns andet slagteri i Sverige. Her er der slagtet 713.151 svin i 2017, hvilket er en fremgang på 6,8 pct.

Udviklingen i Sverige er i kontrast til udviklingen i det danske, hvor Danish Crown i 2017 så antallet af slagtninger dale med 5,3 pct. Danish Crown anser Sverige som et af sine hjemmemarkeder, og ambitionen er at vokse. Det fortæller Jais Valeur, topchef i Danish Crown.

"Sverige er et hjemmemarked for Danish Crown, så vi vil gerne vokse. Vi ser et stort potentiale inden for forædlede produkter, hvor vi i 2017 købte virksomheden Charkprodukter i Billesholm," siger han til Landbrugsavisen.

Finsk Danish Crown-rival i kraftig tilbagegang

Danish Crown er på vej med store opkøb

Danish Crown leverer overraskende stærkt resultat

Forsiden lige nu

Detailgiganternes kamp gør ondt på Danish Crown

Den danske slagterikoncern Danish Crown er i klemme mellem nogle af verdens største detailkæder, der har kastet sig ud i en blodig kamp om det svækkede britiske marked. Danish Crowns indtjening presses yderligere af faldende dollarkurs og svage markeder i Asien.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier