FødevareWatch

Danish Crown skruer op for slagtninger i Sverige

Slagterikoncernen har i 2017 oplevet en stigning i antallet af slagtninger i nabolandet, hvor Danish Crown har ambitioner om at vokse yderligere.

Foto: Jesper Olesen

Danish Crown har øget slagtningerne i Sverige.

Det skriver Landbrugsavisen.

Datterselskabet Dalsjöfors Slakteri har i 2017 hævet antallet at slagtninger med 1,4 pct. til 330.056 styk, mens fremgangen i svineslagtninger er endnu større på KLS Ugglarps, der er Danish Crowns andet slagteri i Sverige. Her er der slagtet 713.151 svin i 2017, hvilket er en fremgang på 6,8 pct.

Udviklingen i Sverige er i kontrast til udviklingen i det danske, hvor Danish Crown i 2017 så antallet af slagtninger dale med 5,3 pct. Danish Crown anser Sverige som et af sine hjemmemarkeder, og ambitionen er at vokse. Det fortæller Jais Valeur, topchef i Danish Crown.

"Sverige er et hjemmemarked for Danish Crown, så vi vil gerne vokse. Vi ser et stort potentiale inden for forædlede produkter, hvor vi i 2017 købte virksomheden Charkprodukter i Billesholm," siger han til Landbrugsavisen.

Finsk Danish Crown-rival i kraftig tilbagegang

Danish Crown er på vej med store opkøb

Danish Crown leverer overraskende stærkt resultat

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier