FødevareWatch

Danish Crown skruer op for slagtninger i Sverige

Slagterikoncernen har i 2017 oplevet en stigning i antallet af slagtninger i nabolandet, hvor Danish Crown har ambitioner om at vokse yderligere.

Foto: Jesper Olesen

Danish Crown har øget slagtningerne i Sverige.

Det skriver Landbrugsavisen.

Datterselskabet Dalsjöfors Slakteri har i 2017 hævet antallet at slagtninger med 1,4 pct. til 330.056 styk, mens fremgangen i svineslagtninger er endnu større på KLS Ugglarps, der er Danish Crowns andet slagteri i Sverige. Her er der slagtet 713.151 svin i 2017, hvilket er en fremgang på 6,8 pct.

Udviklingen i Sverige er i kontrast til udviklingen i det danske, hvor Danish Crown i 2017 så antallet af slagtninger dale med 5,3 pct. Danish Crown anser Sverige som et af sine hjemmemarkeder, og ambitionen er at vokse. Det fortæller Jais Valeur, topchef i Danish Crown.

"Sverige er et hjemmemarked for Danish Crown, så vi vil gerne vokse. Vi ser et stort potentiale inden for forædlede produkter, hvor vi i 2017 købte virksomheden Charkprodukter i Billesholm," siger han til Landbrugsavisen.

Finsk Danish Crown-rival i kraftig tilbagegang

Danish Crown er på vej med store opkøb

Danish Crown leverer overraskende stærkt resultat

Forsiden lige nu

Seges: Danske landmænd får underskud på 7,5 mia. kr.

Tørken og de lave svinepriser efterlader de danske landmænd med det største underskud siden finanskrisen. Flere hundrede bedrifter ventes at gå konkurs, og hele sektorens konkurrenceevne er truet, fordi landmændene skærer voldsomt ned på investeringerne.

Arla lukker endnu et mejeri

Arla Foods har besluttet at lukke det sydvestjyske Endrup Mejeri, som det seneste år har fungeret som modningscenter og pakkeri for oste.

Dansk fødevaresikkerhed blandt verdens bedste

Danmark har et godt ry på fødevarefronten, ifølge parterne bag det offentligt-private initiativ Food Nation. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen peger på et uudnyttet potentiale eksportpotentiale for danske fødevarevirksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier