Fødevarebanken fylder 10 år og runder 10 millioner måltider

Foreningen Fødevarebanken har i dag eksisteret i 10 år, og i den periode har foreningen og folkene bag uddelt 4000 ton mad, svarende til over 10 millioner måltider.
Foto: PR
Foto: PR

Gennem de efterhånden 10 år som Fødevarebanken har eksisteret, er det samlet blevet til en ikke lille uddeling af madoverskud fra fødevareindustrien til socialt udsatte.

Af en meddelelse i anledning af foreningens fødselsdag fremgår det, at over 4.000 ton mad, svarende til over 10 millioner måltider, er blevet omfordelt over årene.

Siden starten som lille forening koncentreret omkring København i 2008, har Fødevarebanken åbnet en afdeling i Aarhus i 2013 og senest åbnet en afdeling i Kolding. Hver dag fordeles nu tre ton overskudsmad til socialt udsatte.

"Når vi er glade for, at vi vokser, er det jo ikke fordi, det er et mål i sig selv. Men vi ved, at madspildet findes i industrien og hos grossister og vi ved, at behovet for god og rigelig mad er der for de mest sårbare medborgere og vi er dem, der systematisk og fødevaresikkert sætter de to parter sammen," udtaler Karen-Inger Thorsen, direktør i Fødevarebanken og fortsætter:

"Vi arbejder hver eneste dag på, at flere fødevarevirksomheder bliver opmærksomme på vores eksistens og erfarer, at der findes et godt, fødevaresikkert alternativ til at smide maden ud, så vi forventer ikke at blive arbejdsløse de næste mange år, desværre."

Fødevarestyrelsen har ifølge Fødevarebanken vurderet, at engrosleddet, primærproduktionen og industrien samlet står for 238.000 ton madspild om året.

International fremtidsforsker: Bæredygtighed og data er vejen frem

Fødevarebanken klar til at samle overskudsmad efter Smukfest

Fødevarebanken modtager millionindsprøjtning i jagten på indtjening

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også