97,8 pct af fødevarevirksomhederne har styr på sporbarheden

Næsten alle danske fødevarevirksomheder har styr på, hvordan en tilbagetrækningssituation skal håndteres.
Kun en enkelt virksomhed fik en bøde for ikke at have styr på sporbarheden i forbindelse med en stor kontrolkampagne.
Foto: Rumle Skafte
Foto: Rumle Skafte

Når der bliver konstateret listeria i et parti laks, eller når der bliver fundet plast eller glasstykker i et brød, så skal såvel producent som kunder og leverandører reagere hurtigt og få varerne af hylderne.

I en omfattende kontrolkampagne om sporbarhed, som Fødevarestyrelsen sidste år gennemførte i mere end 2.000 fødevarevirksomheder, blev det tydeligt, at de danske fødevarevirksomheder har ret godt styr på sporbarheden.

Næsten alle de kontrollerede fødevaregrossister og detailhandelsbutikker har styr på, hvem de handler med, og hvor deres varer er sendt hen, og de kontrollerede fødevarevirksomheder havde en samlet regelefterlevelse på 97,8 procent.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en meddelelse.

"Vi har været i rigtigt mange virksomheder, og på trods af cirka 50 sanktioner, dokumenterer tallene, at langt de fleste virksomheder tager sporbarheden alvorligt. Det er både glædeligt og godt for fødevaresikkerheden," udtaler Heidi Tange, sektionsleder i Fødevarestyrelsen.  

Ifølge styrelsen blev kun en enkelt virksomhed idømt en bøde for ikke at have styr på sporbarheden.

I tredive tilfælde måtte Fødevarestyrelsen dog indskærpe reglerne over for virksomhederne og i tyve tilfælde enten nedlægge forbud mod markedsføring eller påbud om destruktion af fødevarerne. Typisk fordi dokumentationen og dermed sporbarheden på varerne ikke var  orden.

Anholdelser og virksomhedslukning ved aktion i aarhusiansk bazar

Rejsehold lukker ulovligt 'garage-slagteri'

Uhygiejnisk fjerkræ er i omløb på det sorte marked

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også