FødevareWatch

Dansk 'Nutella'-producent anklager svensk virksomhed for plagiat

En dansk virksomhed er havnet i strid med en svensk konkurrent om retten til navnet Proteinella.

Kosttilskudsvirksomheden Bodylab er dybt utilfreds med den svenske virksomhed Healthyco, der ligesom Bodylab sælger et produkt under navnet 'Proteinella', som markedsføres med at være sundere end Nutella og med masser protein og uden tilsat sukker.

Det skriver Ekstra Bladet.

Ifølge Bodylabs advokater har selskabet sikret sig rettighederne til varemærket Proteinella ved at markedsføre det i Norden – og ved at have søgt om EU-registrering af navnet.

"Der er tale om en forrykt måde at snylte på vores produkt," siger direktør Rasmus Thorup Andersen til Ekstra Bladet.

Han er desuden vred over, at Lidl i Danmark sælger de svenske konkurrenters produkt. Lidl skriver i en mail til Ekstra Bladet, at de kigger på en henvendelse om Proteinella, men ikke har nogen kommentarer på nuværende tidspunkt.

Dansk proteinselskab skal sælges - Arla peges på som oplagt køber

Kinesisk kopi-vodka skader store brands

Forsiden lige nu

Skipperpibe-ejere får ny svensk slikchef

På samme måde, som Cloetta i Danmark og Norge fik ny direktør i december skal den svenske del af forretningen til sommer også have ny direktør. Den nye direktør kommer fra en direktørpost i Findus-koncernen.

Unibake-direktør: 2017 bød på flere gennembrud

I et brødmarked, der som mange andre dele af detailhandlen har været særdeles udfordret af flad eller vigende vækst, hæfter Unibake-direktør Allan Christiansen sig ved, at 2017 bragte gennembrud for eksporten i en etableret kategori og et nybrud i økologiproduktionen.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier