FødevareWatch

Dansk 'Nutella'-producent anklager svensk virksomhed for plagiat

En dansk virksomhed er havnet i strid med en svensk konkurrent om retten til navnet Proteinella.

Foto: Colourbox

Kosttilskudsvirksomheden Bodylab er dybt utilfreds med den svenske virksomhed Healthyco, der ligesom Bodylab sælger et produkt under navnet 'Proteinella', som markedsføres med at være sundere end Nutella og med masser protein og uden tilsat sukker.

Det skriver Ekstra Bladet.

Ifølge Bodylabs advokater har selskabet sikret sig rettighederne til varemærket Proteinella ved at markedsføre det i Norden – og ved at have søgt om EU-registrering af navnet.

"Der er tale om en forrykt måde at snylte på vores produkt," siger direktør Rasmus Thorup Andersen til Ekstra Bladet.

Han er desuden vred over, at Lidl i Danmark sælger de svenske konkurrenters produkt. Lidl skriver i en mail til Ekstra Bladet, at de kigger på en henvendelse om Proteinella, men ikke har nogen kommentarer på nuværende tidspunkt.

Dansk proteinselskab skal sælges - Arla peges på som oplagt køber

Kinesisk kopi-vodka skader store brands

Forsiden lige nu

Kammeradvokaten på vej med kras kritik af Fiskeristyrelsen

Kammeradvokaten, der siden sidste efterår har kigget på sagsbehandlingen i Fiskeristyrelsen, afleverer i dag en 250 sider lang rapport, som ifølge kilder med kendskab til sagen beskriver "en rådden kultur i styrelsen". Det erfarer Watch Medier.

Lars Løkke til Meat 2030: Vi er bagefter tidsplanen og der skal handles nu

Spørgsmålet om, hvordan kødindustrien kan og skal spille sammen med forbrugernes stigende krav om bæredygtighed, samlede onsdag en god del af lederne inden for den danske kødbranche til en Danish Crowns konference Meat 2030. For som det er i dag, er kødproduktion blandt verdens største klimasyndere.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier