FødevareWatch

Tidligere Carlsberg-direktør skal lede Orkla i Danmark

Efter et par måneders søgen har det norske fødevarekonglomerat fundet en gammel kending som afløser for den afgående direktør for Orkla Foods Danmark.

Foto: Orkla PR-foto

Det bliver fremover den 52-årige Carsten Hänel, der skal lede Orkla Foods Danmark, fremgår det af en meddelelse udsendt af Orkla.

Han overtager 1. februar posten efter Tino Bendix, som sidste år takkede ja til et job i virksomheden Kruuse, der er leverandør af veterinærudstyr og er ejet af den amerikanske medicinalvirksomhed Henry Schein.

"Jeg er meget glad for, at Carsten har takket ja til stillingen som adm. direktør i Orkla Foods Danmark. Han har et indgående kendskab til virksomheden såvel som til Orkla-koncernen og fødevareindustrien. Han har en solid professionel baggrund og stærke kompetencer inden for mærkevarer," udtaler Atle Vidar Nagel Johansen, der er adm. direktør i Orkla Foods.

Carsten Hänel kommer senest fra en stilling som adm. direktør i oplevelsesvirksomheden GoDream, og før dette var han adm. direktør i Carlsberg Danmark i perioden 2011-2016.

I årene før det var han ansat i Orkla-koncernen i chipsproducenten Kims fra 1999-2011, først som salgsdirektør og fra 2004 som adm. direktør. Derudover har han også tidligere været medlem af bestyrelsen i Beauvais foods, som i dag er Orkla Foods Danmark.

"Jeg glæder mig til at komme tilbage til Orkla, som jeg har et godt kendskab til gennem mine mange år i Kims. Orkla og navnlig Orkla Foods Danmark har i de senere år været på en meget spændende rejse. Jeg ser frem til at tage over herfra og fortsætte denne rejse, ligesom jeg ser frem til at udvikle de mange fantastiske mærkevarer i porteføljen," udtaler Carsten Hänel i meddelelsen fra Orkla.

Frem til Carsten Hänels tiltræden er det Atle Vidar Nagel Johansen, der vil være konstitueret øverste leder i Orkla Foods Danmark.

Orkla Foods Danmark A/S har en lang række fødevarebrands i porteføljen. Fælles for dem er, at de har lang levetid på hylderne og ikke kræver at være på køl. Blandt varemærkerne finder man nu Fun, Grønnegården, Beauvais, Den Gamle Fabrik, Glyngøre, Bähncke og Risifrutti.

Forhenværende direktør i Carlsberg og Kims i spidsen for oplevelsesfirma

Direktør forlader Orkla Foods Danmark

Derfor har Carlsbergs chef ringet Søren hjem

Forsiden lige nu

Coop afslutter milliardsalg

Dagligvarekoncernen afslutter stort ejendomssalg, der har været i gang siden marts. Pengene skal bla. bruges på butiksnettet.

Baron holder live i lukningstruet slotsbryggeri

For tredje år i træk er der usikkerhed om, hvorvidt Slotsbryggeriet Gavnø fra Sydsjælland kan fortsætte sin drift. Tidligere holdt moderselskabet hånden over det underskudsgivende bryggeri, men fremover skal baronen selv spæde til.

Brexit-pendulet svinger konstant hos Arla-chef

Afklaring er der ikke kommet mere af, når det kommer til brexit og følgerne af briternes EU-exit, og Arla-chef Peter Giørtz-Carlsen er både bekymret og positiv omkring den uvisse situation, der kan få store følger for 2600 danske ansatte.

Stor britisk pubkæde dropper drikkevarer fra EU

Når Storbritannien træder ud af EU, bliver det for dyrt at sælge drikkevarer, som bliver produceret i EU. Derfor går den britiske pubkæde JD Wetherspoon i gang med at udfase de europæiske drikkevarer. (opdateret 12.15)

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier