FødevareWatch

Medie: Findus-ejer på vej til at opkøbe pizza-brand

Ifølge Financial Times er det amerikansk-ejede frostselskab Nomad Foods, som ejer Findus og som gennem de senere år har købt voldsomt op i fødevareindustrien i Europa, på vej til at købe en britisk pizzaproducent.

Foto: Thomas Wilmann/Ritzau Scanpix

Fiskeprodukter og frosne varer har været på menuen, siden det amerikansk-ejede frostselskab Nomad Foods, der siden 2015 har foretaget en række opsigtsvækkende opkøb.

Efter at være blevet etableret i 2014 opkøbte Nomad Foods i 2015 Europas største frostvareselskab, Iglo Foods, for små 20 mia. kr., og små fire måneder senere købte selskabet så frostvareselskabet Findus' aktiviteter i Nordeuropa for mere end 5 mia. kr.

Tysk pizza-kæde vil nå 900 restauranter

Og nu skal der så andre retter på kortet.

Ifølge Financial Times er Nomad Foods klar til at smide 200 mio. britiske pund, svarende til 1,68 mia. kr. for pizzaproducenten Goodfella's Pizza. Folk med kendskab til processen bekræfter overfor Financial Times, at der tales om opkøb.

Goodfella's Pizza er ejet af 2 Sisters Food Group, som er del af Boparan Holdings, der er Storbritanniens næststørste fødevaregruppe målt på omsætning.

Nomad Foods-selskabet er etableret af de to amerikanske milliardærer Martin E. Franklin og Noam Gottesman som står bag kapitalfonden Nomad Holding, som i 2015 ændrede navn til Nomad Foods. Stefan Descheemaeker er adm. direktør i Nomad Foods.

Karusellen kører videre i Findus-ejers øverste ledelse

Findus får kapitalindsprøjtning efter underskuds-jubilæum

Fusioner og opkøb slog alle rekorder i 2015

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier