FødevareWatch

Defco flytter og fordobler produktionspladsen

Den østjyske pålægsproducent Defco rykker pælene op i Aarhus Nord, og i 2019 rykker virksomheden ind i dobbelt så store produktionslokaler i Viby.

Foto: POLFOTO/ARKIV

Den aarhusianske fødevarevirksomhed Defco, der blandt andet gør sig i skiveskåret pålæg, har købt nye bygninger på Gunnar Clausens Vej i Viby.

Det skriver EjendomsWatch.dk.

Defco indgik sidste år aftale om salg af sine bygninger på Helsingforsgade i Aarhus Nord, men med bygningskøbet kan Defco-topchef Mikkel Czaja fastholde virksomheden i Aarhus-området, hvor den blev etableret i 1982.

"Jeg er rigtig glad for, at aftalen om den fremtidige produktion i Viby nu er faldet på plads og kan meldes ud. Det skaber vished om virksomhedens fremtid i forhold til vores medarbejdere, kunder og leverandører," udtaler han i en pressemeddelelse.

Etablering og ombygning af den nye fødevarefabrik påbegyndes i marts 2018, og den endelige flytning og opstart vil ske senest december 2019, fremgår det.

De nye produktionsfaciliteter vil give Defco bedre mulighed for at tilrettelægge en ny produktion, "der sikrer et nyt, moderne fabrikslayout med effektivitet samt den rette fleksibilitet til at betjene et dynamisk marked inden for pålægs- og convenienceprodukter," hedder det.

Defcos nuværende produktionsareal er ca. 7000 kvadratmeter, hvilket stiger til over 14.000 kvadratmeter i Viby. Det samlede fabriksareal inklusive administration stiger fra 9000 til ca. 19.000 kvadratmeter.

Defcos regnskab for 2016/17 indbragte et underskud på 11,7 mio. kr. efter skat, hvilket var en forbedring i forhold til minus knap 18 mio. kr. året før. Samlet har selskabet i de seneste tre år tabt 38,3 mio. kr.

"Udover at det selvfølgelig er træls at komme med et underskud, så er udviklingen vendt, og det er en forbedring fra året før. Men det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, før det giver penge," sagde adm. direktør Mikkel Czaja til FødevareWatch i oktober.

Defco-direktør efter ny millionnedtur: Vi er på rette vej

Defco satser økologisk efter millionnedtur

Pålægsfirma får nyt hak i tuden

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier