FødevareWatch

Fødevareforbund hiver massivt millionbeløb hjem på aktiesalg

Fødevareforbundet NNF har tjent et stort trecifret millionbeløb på at sælge alle forbundets aktier i forsikringsselskabet Alka.

Formand for Fødevareforbundet NNF, Ole Wehlast.

Et par timer efter, det mandag blev meldt ud, at forsikringsselskabet Tryg havde købt fagbevægelsens forsikringsselskab Alka, meddeler Fødevareforbundet NNF, at man på et ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde lørdag besluttede at sælge alle aktier i forbindelse med handlen.

Forbundet skriver på sin hjemmeside, at aktiesalget indbringer 800 mio. kr. - penge som skal komme medlemmerne til gode.

"Vores hovedbestyrelse har besluttet at suspendere den planlagte kontingentstigning. Det betyder, at medlemmerne skal betale det samme i fagligt kontingent i 2018 som i 2017, og de slipper altså for at betale den planlagte stigning," udtaler formand for Fødevareforbundet NNF Ole Wehlast.

Det blev besluttet på NNF's årlige kongres i 2016, at kontingentet til forbundet i fremtiden løbende skulle stige. Til at begynde med var der lagt op til en kontingentstigning på ca. 24,3 kr. om måneden begyndende fra 1. januar 2018, men den stigning er med salget suspenderet.

Suspenderingen gælder udelukkende stigningen i det faglige kontingent. Der vil fortsat være en mindre stigning i a-kassekontingentet, skriver NNF.

Hvad de resterende penge skal bruges til, vil hovedbestyrelsen se nærmere på i den kommende tid.

Tryg køber Alka for 8,2 mia. kr.

Tryg: Alka-køb medfører hverken fyringsrunder eller forhøjede priser

Arbejderbank står til at tjene over en halv mia. kr. på salg af Alka-aktier

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier