FødevareWatch

Arla må sige farvel til bestyrelsesformand

Efter seks år som formand for Arlas bestyrelse har 65-årige Åke Hantoft meddelt, at han ønsker at gå på pension. Bestyrelsen har indledt jagten på en afløser.

Foto: Jens Dresling/Polfoto

De 11.200 andelshavere i Arla må snart se sig om efter en ny bestyrelsesformand.

65-årige Åke Hantoft har ifølge en pressemeddelelse meddelt Arla Foods Ambas bestyrelse, at han har besluttet sig for at gå på pension i den nærmeste fremtid.

Åke Hantoft træder tilbage som formand og stopper som medlem af bestyrelsen senest på repræsentantskabsmødet i maj 2019 eller tidligere, hvis salget af familiens svenske mælkeproduktion fuldføres inden da.

Som konsekvens af udmeldingen indleder Arla-bestyrelsen nu en proces med henblik på at finde en formandsefterfølger til Amba-bestyrelsen.

"Min hustru og jeg har besluttet, at det nu er det rette tidspunkt at fortælle, at vi er begyndt at tænke på at gå på pension. Vi er begge fyldt 65 år, og vi har dedikeret mange år til vores gårde og til Arla Foods. Nu vil vi gerne kunne bruge mere tid på familien og hinanden, og da vores tre børn alle har flotte karrierer uden for mælkeproduktion, har vi taget beslutningen om at sætte vores gård til salg," udtaler Åke Hantoft.

Han tilføjer:

"Jeg har altid været og er stadig meget stolt over at stå i spidsen for Arla Foods, som vi hele tiden arbejder med at modernisere og internationalisere, senest gennem vores Good Growth 2020-strategi. Derfor er det meget vigtigt for mig at sikre, at bestyrelsen har den nødvendige tid til at lægge en plan for fremtiden, og det er grunden til at jeg offentliggør mine planer allerede nu."

Åke Hantoft har siddet som bestyrelsesformand i Amba-bestyrelsen siden 2011, hvor han afløste danske Ove Møberg.

Forud for tiden som formand var den svenske mælkeproducent næstformand i otte år. Han blev i 1998 medlem af bestyrelsen for Arla ekonomisk förening, som i 2000 fusionerede med danske MD Foods til det nuværende Arla Foods.

Posten som næstformand i Amba-bestyrelsen har Jan Toft Nørgaard haft siden 2011.

Vicedirektør også på vej ud

Det er kun et par måneder siden, at Arlas vice-adm. direktør og ansvarlig for Arlas globale forsyningskæde, Povl Krogsgaard, ligeledes meddelte, at han ved årets udgang går på pension.

Han har været i koncernen i 30 år, og han startede han sin karriere i daværende MD Foods i 1987, hvor han blev del af topledelsen. Da Arla og MD Foods fusionerede i 2000, blev Krogsgaard udnævnt til Arlas øverste ledelse, og i 2004 blev han udnævnt til vice-adm. direktør.

Modsat posten som bestyrelsesformand er der allerede fundet en afløser til Povl Krogsgaard.

Det bliver i fremtiden schweizeren Sami Naffakh, der skal være næstkommanderende i Arla. Han har haft lederroller i store globale virksomheder som Danone Early Life Nutrition, Reckitt Benkiser og Unilever og nu i The Estée Lauder Companies, hvor han startede i 2014.

Arlas næstkommanderende takker af efter 30 år

Arla får godkendt svensk fusion

"Lasse Bolander overskrider anbefalinger for god ledelsesskik med 1000 km i timen"

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier