FødevareWatch

Strejke rammer flere slagterier

Slagterimedarbejderne på Ticans slagterier i Brørup og Thisted har tirsdag morgen nedlagt arbejdet. Hos Danish Crown i Horsens bliver der heller ikke slagtet i dag.

Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

Slagterimedarbejderne på Ticans to slagterier har tirsdag morgen nedlagt arbejdet, og dermed ligger produktionen stille.

Det fortæller slagteriets direktør Ove Thejls.

"De fleste medarbejdere i Brørup og alle i Thisted arbejder ikke i dag, og dermed bliver der ikke foretaget nogen slagtninger i dag," siger han til FødevareWatch.

Ifølge direktøren skyldes arbejdsnedlæggelsen "uoverensstemmelser omkring fastsættelsen af en ny overenskomst omkring akkorderne," uden han ønsker at komme det ret meget nærmere.

"Det handler om, at vi har en forældet overenskomst, som slet ikke tager højde for den teknologiske udvikling, som er sket i de senere år. Vi har forhandlet om de forslag, der kommer fra forligsmanden, som vi havde håbet kunne være med til at løse det her," lyder det fra direktøren, der også i april måtte se slagterierne lammet af overenskomststridige arbejdsnedlæggelser, som bundede i utilfredshed med den indgåede overenskomst.

Tirsdag morgen strejker 300 ansatte på slagteriet SB Pork i Brørup, mens 400 medarbejdere på slagteriet i Thisted ligeledes valgte at gå hjem.

Ove Thejls ønsker ikke at kommentere på det videre forløb omkring strejken og om forhandlingerne vedrørende overenskomsten.

Til Finans.dk tilføjer direktøren, at man forsøger at afbøde konsekvenserne af, at der i dag ikke bliver slagtet, ved at køre svinene til Tönnies' slagterier i Tyskland.

Danish Crown-slagtere fortsætter strejke

Strejkerne på de to Tican-slagterier kommer i halen på, at slagterimedarbejderne på Danish Crowns slagteri i Horsens mandag eftermiddag valgte at nedlægge arbejdet. Det skete, fordi medarbejderne var bange for at den ny akkordaftale, der er er indgået hos SB Pork i Brørup vil medføre en ringere timeløn for virksomhedens ansatte. Det skrev DR mandag aften.

Tidligt tirsdag morgen har dagens dagshold valgt at fastholde arbejdsnedlæggelsen hos Danish Crown, fortæller pressechef Jens Hansen til FødevareWatch. Tidligst i eftermiddag, når aftenholdet møder ind, vil der blive taget stilling til, om arbejdet skal genoptages. Ifølge Jens Hansen er det i alt omkring 400 Danish Crown-medarbejdere, som strejker tirsdag.

Strejke lammer Danish Crown i Horsens

Tican-slagtere strejker også

Danish Crown-partner køber nyt slagteri efter storbrand

De danske slagterier forbløder - smågrisene forsvinder ud af landet

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier