FødevareWatch

Ølsmugleri eksploderer i Norge

På 16 år er antallet af beslaglæggelser af øl i Norge tidoblet, og ifølge toldmyndighederne er der klare tråde til organiseret kriminalitet.

Foto: Charlotte De La Fuente/Polfoto/Arkiv

Salget af ulovligt importerede øl er et stort problem i Norge, og det vokser tilsyneladende mere og mere.

Ifølge avisen VG.no er antallet af beslaglæggelser over de seneste 16 år tidoblet, og har kraftigt kurs mod 600.000 liter øl.

Flere kilder siger til avisen, at der ligger organiseret kriminalitet bag indsmuglingerne af de mange ulovlige øl, som i stor stil bliver solgt til unge uden kvittering.

"Jeg kan bekræfte, at ølsmuglingen når nye højder og bekymringsfulde højder. Vi har flere store beslaglæggelser også i 2017 på op til 22.000 liter øl og mange mellem 2000 og 5000 liter," siger seniorrådgiver Elisabeth Nettum fra kontrolafdelingen i Toldetaten til avisen. Hun er ikke tvivl om det er organiseret kriminalitet, og at øllene importeres til ulovligt videresalg.

Ifølge Petter Nome, adm. direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen, er det blandt andet øl fra Polen og Østeuropa, som bliver smuglet til landet.

I virksomheden Infinitum, hvor man håndterer de tomme dåser, har man set en klar fremgang i antallet af øldåser over de seneste år, og sidste år modtog virksomheden 24 millioner udenlandske dåser, som ikke havde pant. Det var en fordobling af det antal, som virksomheden havde igennem tælleapparaterne i 2012.

Dansk risleverandør lander stor økologisk aftale i Asien

Godthåb Bryghus: Nyt lovforslag giver ølgiganter unfair fordel i Grønland

Skruppelløse smuglere ville sælge ris lavet af plastik

Piratkopier af danske fødevarer giver hovedpine

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier