FødevareWatch

Trussel mod arabica får Nestlé til at skrue op for forskning

Der hænger mørke skyer over den kendte men truede arabica-kaffebønne, og det har fået verdens største fødevarevirksomhed til at øge forskningen inden for kaffe.

Foto: Björn Rudnert, Nestlé

Mens asiaterne er glade for deres robusta-kaffe, har blandt andet skandinaverne en stor forkærlighed for blandinger med et særdeles stort indhold af arabica-bønnen.

Men den kendte arabica-sort, som i meget vid udstrækning dyrkes i områder, der ligger mindst 500 meter over havets overflade, er under pres fra mange sider, og det har fået blandt andet Nestlé til at skrue op for kaffeforskningen.

Ifølge Nestlé risikerer store dele af verdens kaffeproduktion at uddø i løbet af de næste 20-30 år, men på et laboratorium i byen Tours 150 km sydvest for Paris forsøger en gruppe Nestlé-forskere at udvikle en særligt højtydende plante, der langt bedre kan modstå klimaforandringerne.

"Vi vil i laboratoriet udvikle 220 millioner planter inden år 2020 og donere dem til kaffebønder. Allerede nu er 109 millioner af disse langtidsholdbare, robuste planter doneret som led i planen. Derudover uddanner vi tusinder af kaffebønder hvert år til at drive deres farme bedre, ligesom vi også arbejder på at få flere kvinder ind i verdens kaffeproduktion," udtaler Anna Lindqvist, nordisk marketing manager i Nescafé, i en pressemeddelelse fra Nestlé.

Kokosvand-iværksættere satser på e-sportsstjerner

Markant strategiskifte i Nestlé

International fremtidsforsker: Bæredygtighed og data er vejen frem

Mere fra FødevareWatch

Højere omkostninger rammer Danish Crown på indtjeningen i halvåret

Halvårsregnskabet for kødkoncernen viser fremgang på toplinjen, mens indtjeningen falder som følge af dyrere energi, transport og emballage. Salgsfokus er rettet på omstilling væk fra Kina og mere afsætning i Europa og markeder som USA og Japan. Fokus på flere plantebaserede produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier