FødevareWatch

Carlsbergfondet klar med halv milliard til bæredygtige projekter

Carlsbergfondet skruer op for den bæredygtige indsats med en 500 mio. kr. stor investering, der kan fremskynde forskningen inden for CO2-reduktion, vandbeskyttelse og bæredygtig fødevareproduktion.

Formanden for bestyrelsen for Carlsbergfondet, Flemming Besenbacher, er klar med en halv mia. kr. til investeringer inden for det bæredygtige felt. | Foto: Polfoto/Anita Graversen

I forbindelse med åbningen af New York Climate Week annoncerede formanden for bestyrelsen for Carlsbergfondet, Flemming Besenbacher, at fonden er klar med en halv mia. kr. til investeringer inden for det bæredygtige felt.

Pengene skal ifølge en meddelelse understøtte indsatsen for en bæredygtig udvikling og løse globale udfordringer med indsigt og viden på områder som CO2-reduktion, vandbeskyttelse og bæredygtig fødevareproduktion.

"For at fremskynde en bæredygtig udvikling og leve op til det løfte, der er fastlagt i FN's bæredygtige udviklingsmål, har verden et kritisk behov for investeringer, der samtidig kan vise økonomiske, sociale og miljømæssige afkast," udtaler Flemming Besenbacher og tilføjer:

"Med denne investering på 500 mio. kr. ønsker Carlsbergfondet at bidrage til at skabe banebrydende forskning og nytænkning samtidig med, at der skabes bæredygtige afkast, som vi kan give tilbage til samfundet eller geninvestere i andre fonde."

Investeringen lægger sig i forlængelse af Carlsberg-koncernens egne bæredygtighedsambitioner om at blive kulstofneutrale og eliminere vandspild på sine bryggerier inden 2030."

Den 500 mio. kr. store investering bliver forvaltet af Impax Asset Management, og mere specifikt bliver der fokuseret på Parvest Global Environment Fund, Parvest Aquafonden og Parvest SMaRT Food Fund. Af meddelelsen fremgår det, at formålet er at skabe finansielt afkast samtidig med, at der opnås konkrete bæredygtighedsresultater.

Carlsberg-topchef i angreb: Trump-exit har givet os mere energi

Carlsberg melder fuldt stop for CO2-udledning inden 2030

International industrikoncern køber jysk kulsyre-virksomhed

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier