FødevareWatch

Orkla lukker Fun-fabrik i Ringkøbing

31 ud af 34 medarbejdere på en saftfabrik i Ringkøbing skal kigge sig om efter et nyt job som konsekvens af, at Orkla flytter produktionen til Sverige.

Foto: PR-billede/Orkla

I marts 2016 opkøbte det norske konglomerat Orkla den danske saftproducent O. Kavli, og halvandet år senere medfører det lukning af en saftproduktion i Ringkøbing.

Af en meddelelse fra Orkla fremgår det, at lukningen, som gradvist bliver effektueret frem mod udgangen af 2018, i alt kommer til at berøre 31 af de 34 ansatte, som i fremtiden må finde sig et andet arbejde.

Som erstatning for den danske produktion vil Orkla Foods i fremtiden flytte størstedelen af produktionen fra Ringkøbing til en Orkla-fabrik i svenske Kumla.

Ringkøbing-fabrikken har en årlig produktion på 15.000 tons, mens den i fremtiden eneste læskedriksfabrik i Orkla-regi i Kumla i dag har en årlig produktion på 26.000 tons.

Ifølge Orkla sker lukningen som en konsekvens af, at man ønsker at effektivisere drikkevareproduktionen og "skabe et 'center of excellence' for læskedrikke i Norden."

"Nu indleder vi forhandlinger med medarbejderne for at gennemgå planerne og i fællesskab finde ud af, hvordan vi kan hjælpe den enkelte bedst muligt i forbindelse med den påtænkte lukning," udtaler Bo S. Rasmussen, Supply Chain Direktør i Orkla Foods Danmark.

Har tidligere strammet op

Siden 2012 har Orkla af flere omgange strammet sit danske setup op.

Tilbage i 2012 flyttede den store norskejede koncern de første 60 arbejdspladser væk fra en produktion i Svinninge på Sjælland sammen med produktionen af agurker, rødbeder, asier, middagsretter og saucer i Beauvais Foods.

Og i 2015 måtte de resterede 51 medarbejdere så overveje deres fremtid i Orkla Foods Danmark, efter at de meddelte, at man ville overflytte al produktion fra fabrikken i Svinninge til fabrikken i Skælskør.

I Skælskør investerede Orkla ved den lejlighed et to-cifret millionbeløb på produktionsfaciliteter til den nye store produktion af marmelade og rødkål, som tidligere havde fundet sted i Svinninge.

Som det er tilfældet med O. Kavli-lukningen i Ringkøbing, var det i Orkla Foods Danmark planen, at flytningen fra Svinninge til Skælskør skulle "skabe væsentlige synergier."

Direktør stoppede

I sidste måned valgte direktør i Orkla Foods Danmark, Tino Bendix, at stoppe i jobbet som dansk topchef for brands som O. Kavli, K-Salat, Beauvais, Den Gamle Fabrik, Glyngøre, Pastella, Bähncke og Risifrutti. Derudover finder man også margarinefabrikken Dragsbæk og herunder Naturli' Foods i porteføljen af virksomheder.

Sidste år omsatte Orkla Foods Danmark i alt for rekordhøje 1,260 mia. kr., ikke mindst hjulpet godt på vej af O. Kavli-opkøbet. Men mens toplinjen steg, gik det på bundlinjen markant tilbage for selskabet.

Ebit-resultatet blev i 2016 halveret fra 17,7 mio. kr. til 8,7 mio. kr., mens den endelige bundlinje blev reduceret fra rekordhøje 11,5 mio. kr. til 2,8 mio. kr. i 2016.

"Helt overordnet set er vi kommet tilfredsstillende ud af 2016, og vil leverer inden for skiven rent strategisk. Det gør vi for tredje gang i træk, og det er vi glade for, når man ser på, hvad det ellers er lykkedes for os at gennemføre i året, der er gået," sagde Tino Bendix i den forbindelse om 2016-regnskabet, inden han om den endelige bundlinje-tilbagegang videre forklarede:

"Det endelige resultat er påvirket af de restruktureringsomkostninger, som vi har haft i forbindelse med flytningen af Den Gamle Fabrik og med opkøbet og integrationen af O. Kavli, men det er i dagligdagen ikke den endelige bundlinje, som vi fokuserer så meget på. Vi leverer et ebitda-resultat, som er helt på niveau med forventningerne."

Direktør forlader Orkla Foods Danmark

Direktør efter salg til Orkla: Det har været en utrolig spændende rejse

Orkla køber dansk fødevareselskab

Marmeladelukning og saftopkøb påvirkede Orklas danske bundlinje

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier