FødevareWatch

Starbucks lukker tekæde med 379 butikker

På et år er nettoindtjeningen faldet med 8,3 pct. hos verdens største kaffekæde, viser nyt kvartalsregnskab fra Starbucks.

Selvom CFO hos Starbucks, Scott Maw, i en skriftlig kommentar til Starbucks' netop offentliggjorte kvartalsregnskab udtrykker begejstring for kaffekædens udvikling, er det dog ikke udelukkende fremgang, der præger kvartalsregnskabet for tredje kvartal i regnskabsåret 2017, når det sammenlignes med samme kvartal i 2016.

For godt nok er nettoomsætningen vokset med 8,1 pct. til 5.662 mio. dollars fra 5.238 mio., men nettoindtjeningen falder omvendt med 8,3 pct. til 692 mio. dollars fra 754 mio.

Omregnet til dagsaktuelle kurser betyder det, at Starbucks kommer ud af tredje kvartal i sit regnskabsår 2017 med en nettoindtjening på 4,4 mia. kr.

Starbucks oplyser samtidig, at man lukker sin Teavana-kæde i løbet af det kommende år, hvilket betyder lukning af 379 tebutikker. Lukningen kommer, efter Starbucks købte Teavana-kæden for 620 mio. dollars i 2012.

Ifølge Børsen købte Starbucks' daværende topchef Howard Schultz Teavana-kæden, fordi han så tesalg som et vækstområde.

Alt i alt skuffer det nye kvartalsregnskab fra Starbucks investorerne, som fredag sendte Starbucks-aktien ned med 9,2 pct.

Starbucks har globalt over 25.000 afdelinger.

Starbucks viser muskler med rekordstor handel i Kina

Starbucks udvider salget af kold fadkaffe

Starbucks klar med nyt detailsats

Forsiden lige nu

Specialspiritus møver sig ind hos stort vinselskab

Efterspørgslen på specialspiritus og spiritus af høj kvalitet stiger og stiger, fortæller direktør hos vingrossisten H.J. Hansen Vin. Hun ser både en nuværende og fremtidig vækstlomme i at tilbyde de rigtige spiritusmærker.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier