Unibrew-chef: Bedre regnskab end vi kunne have forestillet os

Efter at have afleveret sit sidste fulde regnskab er det en begejstret Henrik Brandt, som kommenterer på tallene for 2016.
Foto: Jyllands-Posten
Foto: Jyllands-Posten
AF RITZAU FINANS

Det er en begejstret administrerende direktør, der kommenterer på årsregnskabet for 2016 fra Royal Unibrew.

"Det er et bedre regnskab, end vi forestillede os kunne leveres ved årets begyndelse. Det er præget af, at vi er i stand til at gøre virksomheden mere effektiv hver dag," siger administrerende direktør Henrik Brandt til Ritzau Finans.

I 2016 omsatte Unibrew for 6340 mio. kr., hvilket udmøntede sig i et driftsresultat (EBITDA) på 1306 mio. kr. og et nettoresultat på 784 mio. kr. Til sammenligning omsatte selskabet i 2015 for 6032 mio. kr., mens EBITDA landede på 1225 mio. kr. og nettoresultatet på 711 mio. kr.

Udlodder én mia. kr.

Koncernen foreslår på baggrund af resultaterne at øge udbyttet til 8,15 kr. per aktie fra 7,20 kr. i 2015 og igangsætter et aktietilbagekøbsprogram på 560 mio. kr.

Hvad har Jeres overvejelser været omkring fordelingen mellem udbytte og aktietilbagekøb?

"Der er meget religion om både aktietilbagekøb og udbyttebetalinger. For et par år siden spurgte jeg en række investorer, hvad de mente. Jeg tror personligt, at det handler om at have et udbytte, som investorerne føler er hugget i sten - at de kan regne med det. Så har man noget ved siden af, som man kan bruge til at optimere sin balance med og gøre større eller mindre over tid. Udbyttet skal man ikke røre for meget ved," siger Henrik Brandt.

Åben for nye opkøb

Bryggerikoncernen har efter købet af det finske bryggeri Hartwall i 2013 atter opbygget sin finansielle styrke - hvilket den store udlodning også afspejler, og den administrerende direktør er meget åben for igen at opkøbe en virksomhed.

"Vi har en meget sund balance, på trods af at vi udlodder en milliard. Vi er i en meget konsolideret branche, og vi er interesserede i flere akkvisitioner. Hvis den rigtige mulighed skulle opstå for en akkvisition, har vi både finansiel og strategisk fleksibilitet til at gøre det - til trods for vores store udlodning," siger Henrik Brandt.

Hævet mål afspejler momentum

Royal Unibrew har desuden hævet sit EBIT-mål på mellemlang sigt til omkring 16 pct. fra omkring 15 pct. Det tager udgangspunkt i det overraskende gode resultat i 2016.

"Vores hævede EBIT-mål afspejler det gode momentum, der er i virksomheden. Vi ligger allerede med 15,8 pct. i udgangen af 2016, og på mellemlang sigt mener vi godt, vi ville kunne nå omkring 16 pct. Det er et mål, som faktisk er ganske ambitiøst, når man sammenligner os med andre virksomheder i branchen her i Europa - vi ligger højt til. Det er også et udtryk for, vi fortsat ønsker at investere mere i salg og markedsføring i virksomheden," siger Henrik Brandt, der giver stafetten som administrerende direktør videre til Jesper B. Jørgensen den 1. april.

Selskabets forventninger til omsætningen i 2017 er i regnskabet angivet til 6250-6450 mio. kr. mod 6340 mio. kr. i 2016.

Endvidere venter Unibrew et EBITDA på 1285-1385 mio. kr. og et EBIT på 980-1080 mio. kr., hvor selskabet i 2016 nåede et EBITDA på 1306 mio. kr. og et EBIT på 1001 mio. kr.

Godt fyldt kalender

Selv har han flere bestyrelsesposter i kikkerten og er blevet foreslået af Rockwool som formand af isoleringsvirksomhedens bestyrelse.

"Jeg kommer til at have en rimelig fyldt kalender, men jeg får forhåbentlig også mere tid til mig selv. Det er jo også idéen med det hele," siger Henrik Brandt.

Trendy barer, surfere, øko-hipstere og Christiania får ølsalget til at skumme i Thy

Danske Bank: Flot Unibrew-regnskab vil få varm modtagelse på markedet

Royal Unibrew leverer endnu et år med fremgang

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også