FødevareWatch

Carlsberg satser 50 millioner på specialøl

Det danske storbryggeri skyder 50 mio. kr. i en gedigen opgradering af mikrobryggeriet Jacobsen, der har hjemme i Valby ved København.

Jacobsen Bar er åbnet i Illum i København. | Foto: Carlsberg

I 2005 lancerede Carlsberg husbryggeriet Jacobsen i Valby for at hoppe med på specialøl-vognen.

Siden er Jacobsen blevet en succeshistorie for Carlsberg, og i Carlsbergs Sail22-strategi udgør specialøl en stadig vigtigere rolle for topchef Cees 't Hart og hans hold. Derfor vil Carlsberg nu udbygge bryggerikapaciteten på anlægget i Valby.

"Vi er vokset meget med Jacobsen, og det vil vi fortsætte med. Nu investerer vi hårdt i bryggeriet i Valby. Vi poster 50 mio. kr. ind for at opgradere og også for at forberede bygningerne til den nye fremtid, hvor Carlsberg Byen bliver et boligområde. Det betyder, at vi skal investere i at begrænse støj- og lugtgener fra ølbrygningen, og det koster penge," siger Carlsbergs øverste chef for specialøl, engelske Paul Davies.

Den nye investering betyder, at Jacobsen kan udvide sin kapacitet med 15 pct. Samtidig medfører udflytningen, som FødevareWatch beskrev tidligere på måneden, at brown ale-produktionen flyttes til Fredericia for at frigøre yderligere ca. 40 pct. i Jacobsen-bryggeriet. Den ekstra plads er nødvendig for at følge med efterspørgslen på ­Jacobsen-øl, som især er i stigning i fadøls­segmentet rundt om i barer og på restauranter.

Paul  Davies har været i Carlsberg i mere end ti år.

Carlsberg flytter en del af sin specialproduktion væk fra Valby Bakke

Derfor har Carlsbergs chef ringet Søren hjem

Specialøl eller ej? Det skal diskuteres

Ikke alle specialøl er særligt specielle

Mere fra FødevareWatch

Fazer relancerer ikonisk slikkepind

Et lille år efter, at den finske slikproducent Fazer trak stikket på sin kendte Dumle-slikkepind på grund af produktionsudfordringer, har den igen kurs mod hylderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier