FødevareWatch

Gigantisk ølfusion får betinget godkendelse i Kina

Midt i balladen om fusionen mellem verdens to største bryggerier, melder Kina en betinget godkendelse på banen.

Foto: Amy Sancetta/AP/POLFOTO/arkiv

Fusionen mellem AB Inbev og Sabmiller, verdens to største bryggerier og konkurrenter til Carlsberg, får lov til at gå igennem i Kina. Der er dog betingelser for godkendelse.

Det skriver Bloomberg News fredag eftermiddag.

Handelen med aktien i AB Inbev er efterfølgende blevet indstillet på Euronext-børsen op til offentliggørelsen af en meddelelse.

Ifølge nyhedsbureauet ønsker de kinesiske myndigheder, at Sabmiller sælger sin ejerandel på 49 pct. i joint venturet CR Snow, der sælger Kinas største ølmærke Snow. Dette skete dog allerede tidligere i år, hvor ejerandelen blev solgt til partneren, China Resources Beer, på betingelse af, at fusionen gennemføres.

Meldingen fra de kinesiske myndigheder kommer, efter at de amerikanske konkurrencemyndigheder godkendte ølfusionen i sidste uge, og med de kinesiske myndigheders blå stempel er myndighedsgodkendelserne på plads.

Der er til gengæld opstået kurrer på trådene internt.

Verdens to største bryggerier annoncerede fusionsplanerne i november, men en række utilfredse investorer - såsom Aberdeen Asset Management - har meldt ud, at det reviderede købstilbud prissætter selskabet for lavt og kaldt tilbuddet for uacceptabelt.

AB Inbev forsøgte at gyde olie på vandene tirsdag ved at hæve buddet på Sabmiller til 45 pund per aktie fra tidligere 44 pund per aktie. Dermed blev Sabmiller værdisat til omkring 79 mia. pund - eller 701,85 mia. kr.

Torsdag skrev Bloomberg News, at administrerende direktør for SABMiller, Alan Clark, i et internt memo til koncernens medarbejdere havde skrevet, at de ikke bør have "kontakt med AB Inbev med øjeblikkelig virkning."

Ifølge finansmediet fortsætter rådgivere dog med at arbejde videre på et forbedret bud fra bejleren AB Inbev. Desuden oplyser kilder til Bloomberg, at væsentlige aktionærer har signaleret, at de er tilfredse med det forhøjede købstilbud.

Sabmiller sætter stor ølfusion på pause

Analytiker: AB Inbev regnskab er ikke problematisk for Carlsberg

Bryggerikæmpe leverer stort set som ventet

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier