FødevareWatch

Ab Inbevs vilde vækstmål: 654 mia kr i omsætning i 2020

Verdens største bryggerikoncern har opsat et nærmest uopnåeligt mål for omsætningen over det næste halve årti. Men kommer man i mål som forventet er der milliarder til deling for en række højtstående folk.

Foto: PR

Det er ikke ambitioner det skorter på hos verdens største bryggeriselskab Ab Inbev, som står over for at opsluge sin nærmeste rival Sabmiller i en handel vurderet til en værdi på mere end 100 mia. dollars.

Det skriver Wall Street Journal.

100 mia. dollars er nemlig præcis det, som koncernen håber på at hive sin årlige omsætning op til i 2020. Det svarer til 654 mia. kr. ved nuværende valutakurser.

Det ambitiøse mål er blevet opstillet i en særlig incitamentsplan for selskabets ledere, som blev afsløret første gang sidste år. Det viser de dokumenter, selskabet har indleveret til de amerikanske myndigheder i forbindelse med offentliggørelsen af sit seneste årsregnskab.

Heri fremgår det ifølge Wall Street Journal, at 65 direktører og andre højtstående ledere i selskabet kan se frem til at dele 350 mio. dollars eller næsten 2,3 mia. kr. mellem sig, hvis selskabet rammer de 100 mia. dollars i omsætning i 2020.

Ab Inbev omsatte i 2015 for 43,6 mia. dollars, mens Sabmiller solgte for i alt 22,1 mia. dollars, og tilsammen kan de altså bryste sig af en årlig omsætning på 65,7 mia. dollars på nuværende tidspunkt. Selskaberne bliver dog tvunget til at skille sig af med en række forretningsdele for at få grønt lys til deres sammenlægning, så den reelle, samlede omsætning vil givetvis være noget mindre.

Skal selskabet nå det vilde vækstmål, skal man derfor formentlig ud i endnu et markant opkøb, siger en analytiker til Wall Street Journal. Men en talskvinde for Ab Inbev siger også til avisen, at den såkaldte ”2020 Dream Incentive Plan” mest skal ses som et internt mål, der skal presse selskabet til at gøre det bedre, end som en officiel målsætning.

Verdens største bryggerikoncern lukkede 2015 i skuffende stil

Officielt: Bryggerigigant sælger kinesisk øl-stjerne

Carlsberg-konkurrent med rekordudstedelse af obligationer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier