FødevareWatch

Løgismose skruer op for mælke-samvittigheden

Tyrekalvene må ikke dræbes efter fødsel og køerne får mere plads. De nye regler for mælken hos Løgismose har landet Dyrenes Beskyttelses fødevaremærke.

Foto: Finn Frandsen

Fødevarevirksomheden Løgismose har skruet op for dyrevelfærden i ny mejeriserie, og det har fået organisationen Dyrenes Beskyttelse til at blåstemple produkterne.

Onsdag rammer de første liter mælk med fødevaremærket 'Dyrenes Beskyttelse anbefaler' discountkæden Nettos hylder. Det skriver Løgismose i en pressemeddelelse.

Mærket gives blandt andet, fordi landmændene, som Løgismose henter mælken fra, ikke slår tyrekalvene ihjel lige efter fødsel og har givet køerne mere plads i staldene.

Fødevareproducenten har samarbejdet med fire forskellige mælkeproducenter om projektet. En af gårdene er Østerlund, som ligger ved Gudbjerg på Fyn.

”Vi er utrolig stolte over at være blevet en del af Løgismoses mælkeprojekt. Det hele giver mening. Når vores Jersey-køer får lov til at spise markens vilde blomster og urter, giver det smag til mælken. Den varierende kost som vores køer får, har naturligvis en direkte påvirkning på smagen. Farven er også fantastik med sin flødegule farve. Sådan skal det være. Det er jo naturligt”, siger Geralda og Jan Bloten, der ejer gården Østerlund på Fyn, i pressemeddelelsen.

Selve godkendelsen af producenten sker på baggrund af en række kontrolbesøg af besætningen. Efterfølgende kontrollerer Dyrenes Beskyttelse mindst en gang om året, at den lovede dyrevelfærd fortsat er i orden.

Butikskæder vil tjene kassen på bedre dyrevelfærd

Coop sender dyrevelfærdsmærke til debat

Glade kyllinger klukker hult på bundlinjen hos Løgismose

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier