FødevareWatch

TV-koks sukkerskat rykker nærmere

Kendiskokken Jamie Oliver har indsamlet mere end 100.000 underskrifter. Det betyder, at britiske Parlament bliver nødt til at kigge på hans forslag om at indføre en ekstra skat på salget af sodavand.

Foto: flickr/really short

Den kendte britiske TV-kok Jamie Oliver har foreslået at man indfører en ekstra beskatning på 7 pence på alle dåsesodavand, der sælges i Storbritannien – en såkaldt sukkerskat – og nu er det britiske Parlament tvunget til at kigge på hans forslag.

Det skriver det britiske medie Food Manufacture.

Jamie Oliver skrev nemlig i sidste uge på sin Twitter-profil, at det nu er lykkedes at få mere end 100.000 briter til at skrive under på, at de bakker op om forslaget. Det britiske Parlament er forpligtet til at tage alle forslag op fra sine borgere, hvis de kan samle mere end 100.000 støtter.

Forslaget om at indføre en sukkerskat har ifølge mediet nu samlet mere end 120.000 underskrifter.

Foto: Fra Jamie Olivers Twitter-profil
Foto: Fra Jamie Olivers Twitter-profil
 

Studier har peget på, at sodavand er den største synder, når det gælder indtaget af sukker blandt børn og unge mennesker i Storbritannien. Og Jamie Oliver forventer, at indførelsen af en skat på sodavand kan frigøre 1 mia. pund (10,28 mia. kr.), som i stedet kan bruges til at bekæmpe den voksende fedmeepidemi blandt børn og unge.

Brancheorganisationen for den britiske fødevare- og drikkevareindustri, The Food and Drink Federation (FDF), hilser en parlamentarisk debat velkommen, men fastholder ifølge mediet, at skatter ikke er den bedste fremgangsmåde i forhold til at bekæmpe fedme.

”Vi fastholder det synspunkt, at de (sukkerskatter, red.) har vist sig ineffektive og mangelfulde som koncept,” siger generaldirektøren for FDF, Ian Wright, til Food Manufacture.

Han peger samtidig på, at landets sundhedsmyndigheder, Department of Health, heller ikke vil støtte idéen om en skat på sodavand.

Jamie Oliver sættes ind i kamp mod fedme

WHO: Så lidt sukker bør du spise

Regeringen rydder ud i afgifter

Skatteministeren begraver billigere slik og chokolade

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier