FødevareWatch

Slut med sur mælk

En 3D-printer har sørget for, at din mælk aldrig mere behøver at være sur.

Foto: Mads Winther

Der forskes i meget i denne verden, og seneste nye skud på stammen er i surhedsteknologi af en helt særlig størrelse. Nu kan du nemlig blive fri for at skrue låget af din mælk og tjekke, om den er sur. Det skriver foodbev.com.

Forskere fra University of Berkeley i Californien og Taiwans National Chiao Tung University har sammen udviklet en teknologi, der gør det muligt at måle surhedsværdien i en mælk med skruelåg. Man tipper ganske enkelt bare mælken, og så vil en lille censor kunne fortælle, om man skal have en læskende tår, eller om man hellere må hælde hele molevitten ud. Det ganske særlige er, at alle komponenter i opfindelsen er skabt og udprintet på en 3D-printer, og det har fået forskerne til at drømme stort om, hvordan verden kan komme til at se ud en dag:

”Man kan forestille sig et scenarie, hvor man kan bruge sin mobiltelefon til at kontrollere friskhed af fødevarer, mens disse er stadig står på butikshylderne,” siger forskerne bag projektet.

I første omgang kan vi nu bare glæde os over, at vi ikke længere behøver at lugte til mælken, inden vi drikker den.

Rapport: Europas madspild er af den gode slags

Den printede pizza kan være på trapperne

Svigermor inspirerede unge iværksættere

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier