FødevareWatch

Lollandsk kirsebærvin lander stor kinesisk aftale

Ejerne af Frederiksdal Kirsebærvin eksporterer i dag til Sverige, Norge, Tyskland og Japan. Senest har man landet en 10-årig kontrakt med et kinesisk selskab.

Foto: Peter Hove Olesen

På Lolland ligger Frederiksdal Gods ved Harpelund og herfra driver Harald Krabbe og de tre andre medejere deres virksomhed Frederiksdal Kirsebærvin.

Selskabet eksporterer sin vin til en række lande, herunder Sverige, Norge, Tyskland og Japan. FødevareWatch beskrev i september sidste år, at selskabet var på trapperne til at underskrive en aftale med det kinesiske firma Glamazon, og det er nu sket.

Det skriver Berlingske.

Frederiksdal Kirsebærvin har netop sendt godt 6.000 flasker til Kina, og antallet vil stige til mindst det dobbelte i i løbet af de kommende 10 år, hvor kontrakten løber, fortæller Harald Krabbe.

Desuden har man udvidet ejerkredsen og investeret 10 mio. kr. i nyt produktionsudstyr.

”Vi har en ambition om at fylde noget i landskabet, og for at lukke en aftale som den i Kina skal vi have noget volumen. Vi skal kunne levere varen, også når vi får et gennembrud, og ikke bare melde alt udsolgt,” siger ny medejer og bestyrelsesformand Mikael Vest.

”Derfor har vi investeret løbende, og især for nylig valgte Harald og jeg at skyde en del penge i. På den måde har vi nu alle fire også hånden på kogepladen rent kommercielt,” tilføjer han.

Selskabet har også indgået aftale med vinfirmaet H.J. Hansen, som skal distribuere til hoteller, restauranter, cafeer samt Coop og Dansk Supermarked.

FødevareWatch beskrev tilbage i september, hvordan forventningerne var høje, da Frederiksdal Kirsebærvin for snart tre år siden underskrev en flerårig millionkontrakt med en kinesisk distributør.

Trods store løfter endte aftalen med, at kun en enkelt palle fandt vej til det asiatiske land, hvorefter handlen gik i stå. Derfor har Harald Krabbe også været forsigtig med at glæde sig, før aftalen med Glamazon var underskrevet – hvilket nu er sket.

Frederiksdal Kirsebærvin kom ud af 2014 med en bruttofortjeneste på 1,4 mio. kr. mod 760.000 kr. i 2013. På bundlinjen leverede selskabet et underskud på 327.000 kr. mod et underskud på 416.000 kr. året før. Selskabet ejes af  Morten Brink Iwersen, Jan Friis-Mikkelsen, Mikael Vest og Harald Krabbe.

Danske virksomheder er klar til kræsne japanere

Dansk vinproducent tæt på stor kinesisk kontrakt

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier