FødevareWatch

Tusindvis af job forsvinder fra finsk ølmarked

Der er forsvundet 3100 job i den finske bryggerisektor på to år. Det understreger de udfordringer, som bryggerierne i Finland, der blandt andre tæller danske Royal Unibrew, står med.

Foto: PR/Royal Unibrew

Ikke mindre end 3100 job er forsvundet fra den finske bryggerisektor på to år.

Det fortæller om de udfordringer, som bryggerierne i Finland, der blandt andre tæller danske Royal Unibrew, står med.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra den finske brancheorganisation for bryggerier, Federation of the Brewing and Soft Drinks Industry, der er sendt ud tirsdag eftermiddag.

I 2013 beskæftigede den finske bryggerisektor ifølge Ernst & Young 1900 personer direkte, mens 26.000 var beskæftiget i hele værdikæden, hvilket er 3100 mindre end i 2011. Der er forsvundet 300 job direkte på bryggerierne.

Tendensen med færre beskæftigede i sektoren er fortsat i 2014.

"Reklamebegrænsninger har lagt et yderligere pres på selskaberne til at konkurrere på prisen, og løbende skattestigninger har øget prisforskellen til Estland," siger Elina Ussa, der er direktør i Federation of the Brewing and Soft Drinks Industry, i en pressemeddelelse.

Royal Unibrew gjorde sin entré på det finske marked i 2013, da det købte det finske bryggeri Oy Hartwall af Heineken for 2,8 mia. kr. , og i forbindelse med regnskabet for 2014 i sidste uge lagde selskabet ikke skjul på, at det finske ølmarked er svagt, og at der ikke er udsigt til den vilde vækst de kommende år.

"Vi ser ikke situationen i Finland ændre sig de næste par år. Forbrugerens købekraft vil stadig være under pres grundet den makroøkonomiske situation i Finland," sagde Henrik Brandt, administrerende direktør i Royal Unibrew, til Ritzau Finans i sidste uge.

Omsætningen i Unibrews finske forretning faldt sidste år til 2321 mio. kr. fra 2356 mio. kr. i 2013.

Carlsberg-rival kigger på slovensk bryggeri

Henrik Brandt er alle pengene værd for aktionærerne i Royal Unibrew

Mere fra FødevareWatch

Dansk foodtech sidder fast i affyringsrampen - der er brug for flere stjerneskud

MAD FOR MILLIARDER: Mangel på visioner, penge eller ideer? Det halter med at skabe fødevare- og landbrugsaktører med globalt potentiale herhjemme, når man måler det op mod et iværksætterland som Israel. Food & Bio Cluster ser klare mangler i investormiljøet, mens Vækstfonden efterlyser flere gode ideer - så kommer pengene også.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier