FødevareWatch

Investorer skeptiske overfor aktionærtiltag i Carlsberg

Carlsberg er begyndt at sende nye signaler ud til investorerne om et styrket fokus på afkast og værdiskabelse for aktionærerne. Noget tyder dog på, at det bliver op ad bakke for den nye topchef og ledelsen at vinde aktionærernes tillid.

Foto: Jens Dresling/Polfoto

Carlsberg sender i disse dage nye signaler ud til investorerne om øget fokus på afkast og værdiskabelse for aktionærerne.

Det kan dog blive en kamp for den nye topchef og ledelsen at vinde aktionærernes tillid.

Det skriver Berlingske Business.

"Carlsberg sender nye signaler, men jeg føler mig meget usikker på, hvor dybt det reelt stikker. Jeg er bekymret for, om de lidt mere aktionærvenlige ord, som de kommer med, kun gælder kortvarigt, og at Carlsbergs strategi om at vokse via opkøb stadig er det mest drivende for bestyrelsen," siger Carsten J. Leth, der er chef for danske aktier i Nordea Investment Management, til Berlingske Business.

I forbindelse med aflæggelsen af årsregnskabet i onsdag, der skuffede markedet, udtalte bestyrelsesformand Flemming Besenbacher, at Carlsberg skulle have fokus på organisk vækst i fremtiden.

Dermed lagde han op til en omlægning af den strategi om vækst gennem opkøb, som Carlsberg har jagtet i flere år. Flere institutionelle aktionærer er dog skeptiske overfor Carlsbergs udmeldinger og peger på interessekonflikten mellem dem selv og hovedaktionæren Carlsbergfondet, der regnes for at være mere optaget af bryggeriets langsigtede position end tilgodeseelse af aktionærerne.

Professor med handlekraft skifter ud i toppen

Carlsberg-rival mister finansdirektør

Mere fra FødevareWatch

Diningsix-direktør takker af

Restaurantkoncernens adm. direktør giver i stedet stafetten videre til medstifter, mens han selv fortsætter som kommerciel direktør udstationeret i London.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier