FødevareWatch

Derfor vil Novo-chef sidde i Carlsberg-bestyrelse

I et interview forklarer Novo Nordisk-direktør, Lars Rebien Sørensen, hvorfor han har sagt ja til at træde ind i bryggerikoncernen som bestyrelsens næstformand.

Foto: Carsten Bundgaard

Novo-topchef Lars Rebien Sørensen har valgt at takke ja til at blive indstillet som næstformand i Carlsbergs bestyrelse, og i et interview med FødevareWatch' søstermedie, MedWatch, forklarer han, hvad der ligger bag den beslutning.

”Da jeg blev spurgt af Flemming Besenbacher, om jeg ville være interesseret i det her, var det helt naturligt spændende. Carlsberg er en institution inden for dansk erhvervs- og kulturliv. Samtidig kan man også sige, at vi herude i Bagsværd faktisk har en del at skylde Carlsberg, fordi en del af den grundlæggende forståelse af gæringsteknologi kommer fra Carlsberg-laboratorierne. Derfor synes jeg, at der kan være noget interessant i det her, som kan knyttes tilbage til vores egen historie,” siger Lars Rebien Sørensen til MedWatch og tilføjer:

”Derudover synes jeg, at det er en spændende, international virksomhed, som opererer på nogle markeder, hvor vi også selv er aktive. Jeg håber, at jeg kan lære noget, og jeg håber, at jeg kan bidrage med noget.”

Hvad kan du bidrage med til Carlsberg?

”Jeg håber, at jeg kan bidrage med noget generel ledelseserfaring og noget generel markedserfaring fra en hel masse af de markeder, som Carlsberg også opererer på. Derudover er det heller ikke nogen hemmelighed, at vi er meget innovationsbaserede herude i Bagsværd, og jeg håber, at jeg med udgangspunkt i det kan bidrage med noget, som kan være med til at forny nogle områder hos Carlsberg. Men jeg skal lige sætte mig ind i tingene, og i øvrigt er det en opgave, som jo skal varetages af bestyrelsen og ledelsen i forening.”

LÆS HELE REBIEN-INTERVIEWET, HVOR TOPCHEFEN OGSÅ FORKLARER, HVORDAN HAN SER SIN EGEN FREMTID I NOVO-KONCERNEN.

Carlsberg-formand: Jeg henter ny viden i Davos

Analytiker: Masser af arbejde i Carlsberg for Novo-chef

Fødevarechefer ratet i top

Mere fra FødevareWatch

Chokoladekoncern undskylder til Kina

Chokoladekoncernen Mars har været ude med en officiel undskyld til Kina, hvor den bl.a. understreger, at Mars ”respekterer Kinas nationale suverænitet”. Det sker, efter koncernen har refereret til Taiwan i en reklamekampagne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier