FødevareWatch

Russisk håndsrækning på vej til Carlsberg

Den russiske regering åbner for at ophæve forbuddet mod ølssalg i kiosker om aftenen. Nyheden kan få stor betydning for Carlsberg, der har problemer på det russiske marked.

Foto: Esben Nielsen, Jyllands-Posten

Den russiske regering overvejer at ophæve forbuddet mod at sælge øl i kiosker om aftenen.

Forbuddet blev indført sidste år og skete med henvisning til folkesundheden, men det har siden vist sig at gå hårdt ud over den russiske detailhandel, der i forvejen er presset af landets skrantende økonomi.

Dermed kan der være bedre tider på vej for Carlsberg på det russiske marked, hvor man tidligere har hentet 20-40 pct. af sin omsætning på at sælge øl om aftenen.

Enhver lille nyhed af positiv karakter i Rusland er en stor nyhed for Carlsberg"

Morten Irmsgard, analytiker, Sydbank
Det skriver Børsen, der citerer den russiske erhvervsavis Kommersant.

Sydbanks analytiker Morten Imsgard vurderer, at en mulig ophævelse af forbuddet kan få stor betydning for det danske bryggeri.

”Enhver lille nyhed af positiv karakter i Rusland er en stor nyhed for Carlsberg. Carlsbergs forretning er indrettet på vækst i Rusland, så der skal ikke meget til, før Rusland kan blive en helt anden, mere positiv historie, end det Carlsberg har oplevet gennem det sidste år,” siger han til Børsen.

I sit halvårsregnskab meldte Carlsberg om et fald på en femtedel i russernes ølforbrug, og derfor lukkede man ned for produktionen på et russisk bryggeri i september.

Rusland får kniven af Carlsberg

Carlsberg-konkurrent sætter også russisk bryggeri på pause

Carlsberg: Detailsalget af øl i Rusland steg igen i august

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier