FødevareWatch

Carlsberg hælder mindre i øllene

Carlsberg er presset på det vigtige russiske marked. Den danske bryggerikoncern vil fastholde markedsandele ved at undgå prisstigninger, og det sikres bl.a. ved at hælde mindre øl i flaskerne.

Foto: Mik Eskestad

Den danske bryggerikoncern Carlsberg er presset på omsætningen, ikke mindst på det vigtige russiske marked. Det viser koncernens halvårsregnskab, som blev offentliggjort i denne uge. Faktisk var resultaterne så skuffende, at Carlsberg nedjusterede forventningerne til helåret.

Carlsberg skruer ned for optimismen

Carlsberg er den største bryggeriaktør i Rusland, og skal den danske koncern på rette spor igen, er dette marked derfor yderst vigtigt. Og skal man fastholde sin position på dette marked, kræver det, at man holder snor i priserne. Det siger adm. direktør Jørgen Buhl Rasmussen i et interview med erhversmediet Bloomberg.

For at undgå prisstigninger har man taget noget utraditionelle midler i brug, afslører topchefen. Man er nemlig begyndt at hælde mindre øl i flaskerne i Rusland og gøre nogle flasker mindre.

”Dermed behøver vi ikke at hæve priserne så meget, fordi så kan vi fastholde det samme prisleje, men sænke volumenerne en smule,” siger Jørgen Buhl til erhvevsmediet.

Trevor Stirling, der er analytiker for Sanford C. Bernstein og følger selskabet, siger, at tiltaget kan give Carlsberg et ”boost” på den korte bane, men fastslår, at det ikke er svaret på koncernens problemer på længere sigt.

Carlsbergs aktier falder efter regnskab

Carlsberg-chef: "Jeg føler mig under pres hver dag"

Mere fra FødevareWatch

Supermarkedets prisskilte står til at blive varmt valgtema

SF’s forslag om en hasteundersøgelse af supermarkedskædernes prisstigninger bliver både kaldt en ”gratis omgang” og en ”god ide” blandt politiske aktører og interesseorganisationer. Én ting er der enighed om: Temaet ventes at blive centralt i valgkampen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier