FødevareWatch

Carlsberg indblandet i tysk kartelsag

Den danske bryggerikoncern er involveret i en tysk kartelsag, hvor der er uddelt bøder for et milliardbeløb.

Foto: Carlsberg/ PR

Ifølge nyhedsbureaet Reuters har de tyske myndigheder onsdag uddelt bøder i en stor kartelsag, der involverer flere europæiske bryggerier. I alt er der angiveligt uddelt bøder for mere end 231,2 mio. euro,  eller hvad der svarer til 1,7 mia. kroner.

Blandt de involverede selskaber finder man ud over danske Carlsberg bryggerierne Bolten, Radeberger, Erzquell, Frueh og Gaffel. De familieejede tyske bryggerier Bitburger og Erdinger har tidligere været under mistanke i sagen, men de ser nu ud til at klare frisag.

9. marts skrev det tyske nyhedmagasin Focus, at Radeberger-bryggeriet alene stod til at blive mødt med et bødekrav på 190 mio. euro (1,2 mia. kr.) i sagen. Samme magasin noterede, at de involverede bryggerier står for halvdelen af ølproduktionen på det tyske marked, og de skulle angiveligt have pustet prisen op på omkring 24 ølmærker inkl. Beck's, Hosten, Jever og Warsteiner.

Ifølge Reuters er der endnu intet nyt om bødestørrelserne til de enkelte selskaber.

FødevareWatch har været i kontakt med Carlsberg, der kommer med en officiel udtalelse senere onsdag eftermiddag.

Anden stor afgørelse i 2014

I en anden sag fra tidligere i år blev syv personer fra fem af de helt store tyske bryggerier tilkendt bøder på i alt 106,5 mio. euro (800 mio. kr.).

Personerne blev på lignende vis fundet skyldig i at have aftalt priserne på øl med det formål at presse prisniveauet op. De fem involverede bryggerier var i den sag Krombacher, Bitburger, Veltins, Warsteiner og Privatbrauerei Ernst Barre. 

Fra de tyske konkurrencemyndigheder hed det, at priserne i 2006-2008 blev presset op med 5-7 euro per hektoliter, mens priserne på flaskeøl angiveligt kunne være blevet presset op med én enkelt euro. Det skrev Bloomberg News.

Kan Carlsberg sidde til bords med de tunge drenge?

Royal Unibrew har givet pengene igen seks gange

Carlsberg halter bagud

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier