FødevareWatch

Russiske trusler kan ramme Carlsberg

Russiske trusler om at konfiskere aktiver fra udenlandske selskaber øger usikkerheden og kan i sidste instans have vidtrækkende konsekvenser for bl.a. Carlsberg.

Foto: Thomas Petri/ JP

Den russiske regering truer med at konfiskere amerikanske og europæiske selskabers aktiver i landet. Eksperter vurderer, at man skal tage truslen alvorligt, og betragter det som en modreaktion på de sanktioner, som USA og EU kan være på vej med. For Carlsberg, der har store aktiviteter i landet, kan det få vidtrækkende konsekvenser. Det skriver Berlingske Business.

Udover Carlsberg vil sanktionerne også ramme en række andre europæiske og amerikanske selvskaber som BP, Shell, Siemens, Volkswagen og Generel Electric, der også har omfattende forretninger i Rusland.

"Meningen er også, at de store vesteuropæiske koncerner skal begynde at klemme deres regeringer på maven og få dem til at sige stop til sanktioner. Gør de det, har det tjent sit formål," siger Peter Munk Jensen, senioranalytiker ved Dansk Institut for Internationale Studier, til Berlingske.

For Carlsberg betyder truslerne indtil videre kun øget usikkerhed, og en ekspert vurderer, at hvis krisen løser sig inden for en kort periode, er det kun negativt for Carlsberg, at rublen er faldet, da situationen ikke har påvirket forbruget i Rusland.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier