Fynske flasker på vinkortet hos fransk Michelin-restaurant

Det er første gang, at dansk produceret vin kommer på vinkortet hos en tostjernet Michelin-restaurant. 
By Stokkebyes vinflasker kommer til at ligge i en af Frankrigs største vinkældre med mere end 300.000 flasker. | Foto: Anders Holst Pedersen
By Stokkebyes vinflasker kommer til at ligge i en af Frankrigs største vinkældre med mere end 300.000 flasker. | Foto: Anders Holst Pedersen

Fra fynske vinmarker i Bovense til en Michelinrestaurant i Paris. 

Det er realiteten for vinproducenten ”By Stokkebye”, der drives af parret Helle og Jacob Stokkebye, som inden længe sender deres flasker af hvidvinen ”Frank” til den parisiske Michelin-restaurant Le Taillevent. Det bliver dermed første gang, at dansk produceret vin er på vinkortet hos en to-stjernet Michelin-restaurant. Det skriver mediet Erhvervplus.

Derudover kommer deres fynske vinflasker til at ligge i en af Frankrigs største vinkældre med mere end 300.000 flasker. 

”Det er virkelig et skulderklap og en blåstempling at komme gennem det nåleøje,” siger Helle Stokkebye til mediet. 

I forbindelse med et arrangementet Relais & Châteux i København fik parret mulighed for at præsentere vinen ”Frank”, opkaldt efter parrets anden labrador, til Le Taillevents sommelier, der især var vild med vinens nordiske præg.

Den fynske vinproducent By Stokkebye blev stiftet i 2018 og er allerede på vinkortet hos flere danske Michelin-restauranter. De producerer omkring 17.000 flasker vin om året, men forventer at stige til 25.000 vinflasker i de kommende år. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Photo: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter