Champagne vil i fremtiden smage markant anderledes

Det skyldes først og fremmest klimaforandringer, der forårsager tørke og solbrændte druer.
Foto: Sarah Meyssonnier/Ritzau Scanpix.
Foto: Sarah Meyssonnier/Ritzau Scanpix.

Stigende temperaturer og utidigt vejr skaber usikkerhed om fremtiden for champagneproduktionen i Frankrig, der kan vise sig at blive uegnet til produktionen af de dyre dråber. 

Ifølge CNBC peger rapporten S&P Global Sustainable1 på, at champagneregionen i 2050 vil være tre gange så udsat over for eksempelvis tørke. Samtidig kan et varmere klima generelt få konsekvenser for smagen. 

”Hvis druerne eksponeres for alt for stærke UV-stråler, vil de blive solskoldet, og det vil i bund og grund ødelægge smagen,” fortæller Matt Hodgson, stifter af den britiske vingrossist Grape Britannia, til CNBC.

Ifølge nogle champagneanmeldere smager champagnen allerede nu anderledes end førhen, skriver mediet. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter