Vinens Airbnb - Wine Jump - går konkurs

Selskabet Wine Jump ville overtage det europæiske vinmarked og senere ekspandere til USA. Ambitionerne har været store, men nu er den digitale vinplatform gået konkurs.
Vindruer til vinproduktion (Arkivbillede) | Foto: Watch Medier / Sigrid Friis Neergaard
Vindruer til vinproduktion (Arkivbillede) | Foto: Watch Medier / Sigrid Friis Neergaard
af MATILDE KROGSGAARD

Virksomheden Wine Jump A/S ville være Danmarks næste store vin-startup og vinens svar på Airbnb. 

Ambitionerne har hele tiden været store for den fremstormende vinforhandler, men til sidst gik den ikke længere, og selskabet er nu erklæret konkurs.

Det fremgår af Statstidende.

Ifølge kurator Preben Jakobsen skyldes årsagen til konkursen primært, at selskabet aldrig fik det markedsgennembrud, som de havde forudset og håbet på.

”De fik udviklet den her platform, der skulle formidle salget mellem vinbruger og slutbruger, men de fik nok aldrig sadlet op på et niveau, så det kunne generere positiv drift. Afledt af det har selskabet så ikke været i stand til at betale sine forpligtelser,” udtaler Preben Jakobsen til Finans. 

Selskabet har således igennem flere år kæmpet for overlevelse, og gjort en ihærdig indsats for at få rejst kapital via forskellige investeringsrunder. 

Til sidst var der dog ingen anden udvej for ledelsen end at indgive en konkursbegæring. 

Siden virksomheden i 2019 blev stiftet, er Wine Jump udkommet med to regnskaber som sammenlagt indikerer, at selskabet har kæmpet for overlevelse igennem en årrække. 

Fra virksomhedens start har Wine Jump nemlig kørt med røde tal på bundlinjen, og i regnskabsåret 2019/20 landede virksomheden et resultat efter skat på minus 285.000 kr. 

Året efter, i regnskabsåret 2020/2021, havde underskuddet dog vokset sig markant større, og bundlinjen viste et resultat på minus 2,6 mio. kr. efter skat.

Det er Thomas Winther, direktør og stifter af det konkursramte selskab, der siden 2019 har forsøgt sig med et digitalt system til hjælp for vinbønderne i lande som Frankrig, Italien og Spanien. 

Ved at udvikle en digital platform, som producenterne kunne bruge til at klare told og forsendelse, ville han med sit selskab fjerne mellemleddet mellem vinbønderne og kunderne og således gøre det billigere at købe kvalitetsvin i Europa.

Omkostningerne til transport stod vinbonden for, og Wine Jump fik til gengæld en euro pr. flaske der blev solgt. 

På den måde stod Wine Jump for den administrative del og driften af markedspladsen, præcis som » Airbnb gør det på boligmarkedet«, har direktøren tidligere udtalt til Fødewarewatch

Da selskabet blev erklæret konkurs, var der ingen ansatte i virksomheden, hvilket formodentligt må anses som et forsøg på at nedbringe personaleomkostningerne. 

Ifølge kuratoren var virksomheden da også klar med sin teknologi, men grundet det dårlige salg, kom Wine Jump aldrig ud over rampen. 

Det i modsætning til konkurrenten Winefamily, som på mange måder har succes med det samme koncept.

I forhold til gæld forklarer kuratoren tilmed, at gælden i selskabet lyder på et mindre millionbeløb, og at gælden begrænser sig til omkring 2,5 mio. kr. 

Derfor er det nu planen, at kuratoren vil kigge på mulighederne for at få penge ud af selskabet. 

”Vi har sendt et udbudsmateriale til de identificerede købere, og samtidigt har vi taget fat i tidligere interesserede, for at høre om de har mulighed for at købe aktiverne,” siger Preben Jakobsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter